2022 рік ФСС інформує

10 Січня, 2023 р., 11:47
З 01 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якою було внесено ряд змін до розрахунку і призначення допомог за лікарняними.
27 Грудня, 2022 р., 11:35
Станом на 27.12.2022р. Луцьким відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області профінансовано заявки-розрахунки, які були прийняті від роботодавців по 22.12.2022р. включно.
15 Грудня, 2022 р., 14:53
Станом на 15.12.2022р. Луцьким відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області профінансовано заявки-розрахунки, які були прийняті від роботодавців по 03.11.2022р. включно.
12 Грудня, 2022 р., 15:59
Найзручніше слідкувати за станом фінансування допомог у телеграм-каналі https://t.me/SocialFund. ● Канал було створено та верифіковано Фондом соціального страхування України, аби надавати оперативну та докладну інформацію про всі напрямки фінансування – це дозволяє Фонду бути прозорим, а застрахованим особам слідкувати за ходом виплат. ● Щоб слідкувати за станом оплати свого лікарняного, потрібно знати дату прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець формує на підставі листка непрацездатності працівника та подає до ФССУ на оплату. ● Це викликано тим, що сам по собі лікарняний не містить фінансової інформації – він потребує опрацювання. Спочатку документ розглядає кадрова служба (визначається страховий стаж, пільги, кількість днів до оплати), далі комісія з соціального страхування підприємства призначає допомогу, після чого бухгалтерія розраховує суму допомоги, формує та подає до ФССУ заяву-розрахунок. ● Кожна заява-розрахунок проходить автоматизовані контролі, ручну перевірку фахівцями Фонду та верифікацію – це дозволяє упередити помилки та запобігти нецільовим видаткам чи подальшим штрафам роботодавців. А завдяки високій професійності та досвіду фахівців ФССУ цей етап проходить оперативно. ● Коли заява перевірена, Фонд приймає її на оплату. Саме від дати прийняття заяви-розрахунку залежить дата виплати допомоги, тож саме на неї необхідно орієнтуватись у звітностях в телеграм-каналіhttps://t.me/SocialFund. ● Дату прийняття заяви можна уточнити безпосередньо у роботодавця (це дата отримання третьої квитанції), або у відділенні Фонду. Контакти всіх відділень можна знайти за посиланням. ● Фонд публікує декілька видів звітності, аби можна було прослідкувати кожен етап фінансування матеріального забезпечення: 📌 за тегом #фінансування_оперативно – публікуються відомості про направлені кошти (пройде ще декілька банківських днів, доки регіональні управління направлять виділені кошти на рахунки роботодавців); 📌 за тегом #фінансування_страхувальниківнадається інформація про вже направлені на рахунки роботодавців кошти. Інформація надається у вигляді інфографіки в розрізі регіонів. Зазначені дати означають, що кошти для виплати допомог за заявами, прийнятими по цю дату, вже надійшли на рахунки роботодавців; 📌 окремо можна слідкувати за різними видами виплат – для цього введено теги#фінансування_лікарняні і #фінансування_декретні. ● Роботодавець має виплатити допомогу застрахованій особі у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після надходження коштів від Фонду.
09 Грудня, 2022 р., 11:13
Станом на 09.12.2022р. Луцьким відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області профінансовано заявки-розрахунки, які були прийняті від роботодавців по 06.10.2022р. включно.
06 Грудня, 2022 р., 15:43
Електронний лікарняний має статус «закритий» з дня свого створення і змінює його на «готово до сплати» у день видачі – тобто через сім днів після дати закриття для лікарняних по тимчасовій непрацездатності і через сім днів після дати відкриття – для лікарняних по вагітності та пологах.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь