Полозняк Юрій Анатолійович

Дата: 14.10.2024 16:18
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

Полозняк Юрій Анатолійович

19.07.1964 – 24.11.2015

    Почесний громадянин Волині

Під час російсько-української війни дуже багато військових поклали своє життя заради незалежності України. Більшість повернулось зі званням посмертно. Одним з них був відомий захисник Торчинської громади Полозняк Юрій Анатолійович.

Народився герой 19 липня 1964 року у смт Торчин, Луцького району, Волинської області, де й проживав[1]. Працював у ВАТ «Волиньхолдинг». Відбув строкову службу, школу прапорщика у «Десні», служив у Чехії, Волгограді, Ростові-на-Дону, Волині. Він був справжнім патріотом України. Коли на сході заворушилися сепаратисти і їх найманці, постійно говорив, що також піде воювати. Через декілька днів він все таки поїхав у Луцький військовий комісаріат і записався добровольцем.

У Юрія залишилося двоє дітей: Дмитро та Юлія, також дружина Тетяна. Син дуже любив загиблого батька та довго не міг змиритися з його смертю. Тетяна вийшла заміж за Юрія, коли старшій доньці було 5 років. Дівчинка розповідає, що вітчим став для неї справжнім батьком. Донька також згадує Героя теплими словами. Про Юрія Полозняка його родина згадує лише хороше, говорячи, яким прекрасним чоловіком він був.

Боєць 92-ої окремої механізованої бригади загинув під час виконання службових обов’язків у зоні АТО. Проте точна причина смерті Полозняка й досі невідома. Зі слів дружини: «Схоже, дзвонив хтось із побратимів чоловіка. Однак, хто саме, сказати важко. У мене був шок. Я подумала, що це такий недолугий жарт. Звернулась за інформацією до обласного військового комісаріату, однак жодного підтвердження загибелі Юри мені не надали. Тож почали діяти власними силами. Я до сих пір не знаю, як саме помер мій чоловік, де, за яких обставин…». Та вже 24 листопада 2015 року Тетяні Іванівні повідомили, що Юрія вже немає…

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові Юрію Полозняку присвоїли звання «Почесний громадянин Волині» відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про звання «Почесний громадянин Волині», затвердженого рішенням обласної ради восьмого скликання № 2/21 від 10.12.2020 р.

У боротьбі за незалежність України, її територіальну цілісність та суверенітет, мужньо даючи відсіч окупантам, загинули тисячі військових. Дякуємо усім захисникам і захисницям. Вічна вам слава! Вічна пам’ять кожному, кого вже не повернути. Ви всі залишаєтесь назавжди у наших серцях. Слава Україні! Слава ЗСУ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь