Відбулася робоча зустріч з керівницею проєкту ООН жінки Нургуль Асилбєковою

Дата: 06.12.2022 10:36
Кількість переглядів: 391

6 грудня голова громади, Юрій Кревський зустрівся із керівницею проєкту ООН Жінки в Україні Нургуль Асилбєковою та радницею голови ОДА з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі Наталією Рябушенко.

З 2020 року у Торчинській громаді реалізується проєкт «Просування гендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні» за підтримки Уряду Канади та на замовлення Міністерства розвитку громад та територій України. Його мета – забезпечення гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок шляхом інтегрування принципу гендерної рівності та зобов’язань щодо прав жінок у реформу децентралізації.

Нургуль Асилбєкова зазначила, що у Торчинській громаді проведено багато активностей та реалізовано кілька хороших проєктів. Важливо не зупинятися на досягнутому і надалі працювати над гендерною політикою.

- Війна довела, що дуже важливий гендерний підхід. Сьогоднішня ситуація зумовила збільшення розриву в заробітній платі. Стає зрозуміло, що жіноча бідність збільшується. Якщо жінка без роботи – росте жіноча бідність. Якщо росте жіноча бідність – росте дитяча бідність. А це означає, що здоров’я дітей та їх розвиток і добробут під загрозою. Також у зв’язку із посттравматичним синдромом чоловіків, які повернуться з війни буде збільшуватися насильство. Перемога України буде, але ми повинні заздалегідь розуміти наслідки війни і працювати на випередження, - зазначила Нургуль.

Юрій Кревський розповів, як громада справляється з викликами, зумовленими війною.

Також розмовляли про потреби внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають в громаді, людей з інвалідністю. Обговорили можливу підтримку такої категорії людей.

Дуже сподіваємо, що співпраця в рамках проєкту

«Просування гендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні» буде продовжуватися. Адже рівність громадян у правах та можливостях – це не лише про рівність жінок і чоловіків. Це рівність усіх груп населення: людей з інвалідністю, внутрішньо-переміщених осіб, вагітних, молоді тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь