Фонд соціального страхування інформує

Дата: 23.05.2020 14:14
Кількість переглядів: 8220

Фонд  соціального страхування України інформує,
що за рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я у разі перебування в  спеціалізованих закладах охорони здоров’я, а також і на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення корона вірусної хвороби, в листках непрацездатності причиною непрацездатності зазначається «ізоляція від COVID-19-11». 
Одночасно повідомляємо, що фізичні особи-підприємці і само зайняті особи, які тимчасово звільнені від сплати ЄСВ з метою їх підтримки на період дії протиепідемічних заходів, продовжують вважатись застрахованими особами та мають право на виплати і допомоги від Фонду.
З 15 травня 2020 року набули чинності зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, якими регламентовано видачу листків непрацездатності застрахованим особам на період перебування в обсервації,  на самоізоляції під медичним наглядом, в яких лікуючий лікар власноруч зазначає причину непрацездатності «ізоляція від COVID -19-11». Строк тимчасової непрацездатності застрахованих осіб відповідно до діючих нормативно-правових актів і галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я  складає 14 днів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь