ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ ІНФОРМУЄ Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні щороку 28 квітня відзначають День охорони праці.

Дата: 28.04.2020 15:33
Кількість переглядів: 6557

 

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні щороку 28 квітня відзначають День охорони праці.

Всесвітня організація охорони здоров’я 11 березня 2020 року оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції.

Визнаючи масштабний виклик, який постав перед урядами, роботодавцями, працівниками та суспільством усіх країн світу щодо боротьби з пандемією COVID-19, Міжнародна організація праці закликала 28 квітня, у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі, провести заходи під гаслом – «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

Перед усім українським суспільством також постав досі нечуваний виклик, який вимагає особливих заходів та зусиль.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» в Україні було запроваджено карантинні заходи, які в подальшому Уряд посилив.

Фонд соціального страхування України – один із органів, який сьогодні знаходиться в авангарді боротьби із цією хворобою, адже на нас покладено пріоритетну функцію забезпечення соціальними гарантіями саме тих осіб, які прямо постраждали від пандемії.

З метою виконання обов’язків Фонду щодо запобігання нещасним випадкам страхові експерти з охорони праці беруть участь у розслідуванні випадків ГРВІ (коронавірусної інфекції) COVID-19 у медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19.

Фонд компенсує працюючим українцям 50 % втраченого заробітку на період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом. Це важливий крок для забезпечення соціального захисту наших громадян у час, коли вони найбільше потребують підтримки.

В умовах глобальної пандемії нового коронавірусу необхідно всім роботодавцям та працівникам переглянути своє ставлення до профілактики виробничого травматизму, для запобігання поширенню інфекції, захисту здоров’я громадян та надання допомоги хворим, суспільство має об’єднати зусилля заради подолання наслідків епідемії.

Бережіть себе і оточуючих, відповідально ставтесь до обмежень на час карантину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь