Надання соціальних послуг з лікування застрахованим особам та членам їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

Дата: 13.09.2019 15:14
Кількість переглядів: 459

Луцьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області інформує:

 

Надання соціальних послуг з лікування застрахованим особам та членам їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

 

Починаючи з 01 січня 2018 року Луцьким відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області проводиться забезпеченнязастрахованих осіб соціальними послугами з реабілітаційного лікування відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого Постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 року №39.

Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і спрямована на відновлення здоров’я працюючих. Право на проходження курсу відновного лікування на базі реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за рахунок коштів Фонду мають усі працевлаштовані особи. Підставою для направлення є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, де перебуває застрахована особа на стаціонарному лікуванні.

Фонд соціального страхування України фінансує медичну реабілітацію за такими профілями:

– нейрореабілітація;

– м’язово-скелетна реабілітація;

– кардіо-пульмонарна реабілітація;

– медико-психологічна реабілітація учасників АТО;

– реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

– реабілітація при порушенні перебігу вагітності;

– інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Для проходження реабілітаційного лікування застрахованій особі надано право вибору санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань та профілю медичної реабілітації. За 8 місяців 2019 року Луцьким відділення за кошти Фонду послуги з відновлювального лікування (медичної реабілітації) після перенесених захворювань, травм надано46 застрахованим особам. Зокрема за такими основними профілями лікування: нейрореабілітація: - 8;м’язово-скелетна реабілітація: - 17; кардіо-пульмонарна реабілітація - 15; реабілітація при порушенні перебігу вагітності -1;інша (соматична) реабілітація: - 5. Загальна сума витрат склала 594159,92 грн.

 

 

 

 

 

Забезпечення осіб з інвалідністю від трудового каліцтва або професійного захворювання санаторно-курортним лікуванням.

Фонд соціального страхування України фінансує послуги з лікування в закладах охорони здоров’я та подальшої медичної реабілітації для всіх застрахованих осіб, які отримали травми або профзахворювання на виробництві з метою якнайшвидшого відновлення їх здоров’я.

Забезпечення  осіб з інвалідністю від трудового каліцтва або професійного захворювання санаторно-курортним лікуванням  здійснюється відповідно до висновку МСЕК та потреби потерпілих у такому лікуванні, а фінансування здійснюєтьсяв межах запланованих коштів у бюджеті Фонду відповідно до  кількості осіб, що надали відповідні заяви на 2019 рік.

З початку 2019 рокуукладено 18  договорів про відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортному закладу за вибором потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. В тому числі по профілях лікування: захворювання нервової системи -2, захворювання опорно-рухового апарату -10, захворювання органів травлення-2, захворювання очей -1, кістково - м’язової системи -3.Загальна сума витрат склала 241920,00грн.За 8 місяців 2019 року санаторно-курортним лікуванням було забезпечено 12 осіб з інвалідністю, на що було витрачено 134400,00 грн.

Нагадаємо, особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування. На офіційному вебсайті Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються послуги потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Перелік доступний на головній сторінці офіційного вебсайту ФССУ у розділі «Оголошення».

Періодичність проходження курсу санаторно-курортного лікування за кошти Фонду залежить від встановленої групи інвалідності й індивідуальної програми реабілітації (ІПР):

– особи з інвалідністю І групи – щороку;

– особи з інвалідністю ІІ групи – один раз на два роки або щороку на підставі ІПР;

– особи з інвалідністю ІІІ групи – один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі ІПР.

У разі необхідності супроводу особи з інвалідністю до санаторно-курортного закладу, якщо така потреба визначена висновком МСЕК, Фонд фінансує витрати на перебування (проживання, харчування, витрати на проїзд) супроводжуючої особи на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю.

Крім того, Фонд здійснює для таких осіб фінансування необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення. Також на час лікування застрахованій особі призначається допомога по тимчасовій втраті працездатності, яка, незалежно від тривалості страхового стажу, виплачується Фондом в розмірі 100% середнього заробітку (оподатковуваного доходу), починаючи з шостого дня непрацездатності. Перші п’ять днів тимчасової непрацездатності оплачуються власником або уповноваженим ним органом за рахунок коштів підприємства, установи, організації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь