Проекти рішень №37/ «Про затвердження Положення про цільовий фонд Торчинської селищної ради на 2024 рік»

Кількість переглядів: 15
Скликання: 8 скликання
Сесія: 37
Тип документу: Проекти рішень
Дата: 20.12.2023
Номер документу: 37/
Назва документу: Про затвердження Положення про цільовий фонд Торчинської селищної ради на 2024 рік
Прикріплені файли:

 

 

ТОРЧИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЛУЦЬКОГО РАЙОНУ  ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме  скликання

 ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

                                   20 грудня 2023 року                      смт Торчин                                               № 37/

 

 

Про затвердження Положення про цільовий фонд

Торчинської селищної ради на 2024 рік

 

              Відповідно до пункту 25 частини 1 статті  26 Закону України “ Про місцеве самоврядування в Україні” та статті 70 пункту 7 Закону України «Про Державний бюджет України» селищна рада  В И Р І Ш И Л А :

 

             1. Затвердити    Положення  про цільовий фонд селищної ради на 2024 рік (Додається).

 

  2. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на постійну

комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

Селищний  голова                                                                 Юрій КРЕВСЬКИЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Затверджено

рішення Торчинської селищної ради

20 грудня 2023 року № 37/

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про цільовий фонд Торчинської селищної ради

на 2024 рік

 

  1. Загальні положення

 

         1.1.Цільовий фонд Торчинської селищної ради (в подальшому –цільовий фонд) утворюється, формується  та використовується згідно з пунктом 25 статті26 та статтею 68 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

          1.2.Цільовий фонд створюється з метою забезпечення фінансування соціальної сфери, закладів освіти, культури, фізкультури і спорту, благоустрою, органів місцевого самоврядування та інших невідкладних потреб.

           1.3.Формування та використання коштів фонду регулюється законодавством України та цим Положенням.

           1.4.Положення про цільовий фонд затверджується рішенням селищної ради при складанні бюджету на поточний рік. Пропозиції про зміни, уточнення та доповнення до положення мають право вносити депутати селищної ради, постійні комісії селищної ради, виконавчий комітет селищної ради а також селищний голова.

           Зміни, уточнення і доповнення до положення вносяться рішенням селищної ради.

 

2. Формування цільового фонду

           2.1. Цільовий фонд селищної ради формується за рахунок :

- добровільних внесків, грантів громадян, установ, підприємств ;

- за рахунок коштів що надходять за використання місця для розміщення зовнішньої реклами;

- коштів за проведення обрядів ( весілля, народження);

-вільних залишків, що утворилися на початок бюджетного періоду

- інших платежів, не заборонених чинним законодавством.

 

3. Використання коштів цільового фонду

 

         3.1.Кошти цільового фонду використовуються  на розвиток соціальної сфери, надання допомоги громадянам,  на благоустрій селища - прибирання кладовища, меморіалу, парку, центральної площі ,обкошування газонів, придбання бензину для заправки газонокосарок, придбання  інвентаря для проведення благоустрою ( віники, шуфлі, тощо) для проплати послуг по прибиранню та утилізації твердих побутових відходів,  в т.ч вивіз сміття від населення, прибирання вулиці Незалежності, оплата за утримання електромереж вуличного освітлення, оплата за отримання  полігону твердих побутових відходів, придбання газонокосарок, масла машинного;  на поточні видатки культури та органів місцевого самоврядування - придбання бензину, заправку катріджів, оплати відсотків банку, придбання канцтоварів, придбання матеріалів ( краска, щітки, вимикачі, лампочки, тощо.)  оплата відряджень, придбання  комп’ютерного обладнання, придбання програмного забезпечення для комп’ютерів, ремонт комп’ютерів ксерокса і його складових, проводити ремонт приміщення та майна, виготовляти проектно - кошторисні документації , проплата витягів про право власності, оплачувати послуги надані “ Волиньобленерго ( заміна лічильника, провірка, ремонт електромережі в приміщенні), проводити ремонт приміщення та належної теритоторії, проплата періодичних видань, проплата вітань та оголошень в газеті “Слава праці”  на  спортивні заходи.

           Проводити соціально-культурні заходи, а саме: встановлення та прибирання селищної ялинки, проведення новорічних урочистостей, балів маскарадів та інших конкурсів, а також придбання призів та новорічних подарунків .

.          Заходи з ліквідації аварійних та надзвичайних ситуацій на території громади.

            Заходи щодо охорони навколишнього природного середовища, охорони водойм, озеленення (посадка дерев, кущів, квітів), видалення (знос, валка) аварійних, сухих, хворих та таких, що втратили декоративний вигляд дерев та кущів; догляд за озеленювальними та декоративними насадженнями (косіння газону, улаштування пристовбурних лунок, доставка води та полив, формована та санітарна обрізка дерев, кущів, інших насаджень, прополка, рихлення, стрижка живоплоту, всі операції з підготовки ґрунту для садіння рослин, корчування пнів та засипка ямок, очищування зелених зон від сміття, вантажні роботи та транспортування деревини, гілок та сміття після виконання робіт з озеленення; придбання саджанців дерев, кущів, розсади квітів та декоративних трав’янистих рослин, насіння, добрив, засобів хімічного захисту рослин, садового інструменту, малих архітектурних форм для зелених насаджень, створення місць відпочинку громадян, благоустрою населених пунктів, в населених пунктах, що знаходяться на території Торчинської громади

          Заходи із забезпечення соціального захисту громадян та сімей, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, у тому числі:

а) надання матеріальної допомоги для:

– оплати лікування;

– придбання ліків та інше;

– придбання одягу, взуття, організацію харчування для осіб, які потрапили в екстремальні ситуації;

– придбання одягу та взуття дітям-сиротам, дітям, що перебувають під опікою, дітям з малозабезпечених сімей, людям похилого віку, інвалідам;

– часткової оплати ремонту житла.

б) проведення благодійних заходів для соціально незахищених та малозабезпечених верств населення.

 в) витрати на придбання ритуальної атрибутики, пам’ятників, оплата ритуальних послуг та заходи з поховання осіб без певного місця проживання.

           Забезпечення розвитку соціальної сфери (на утримання та укріплення матеріально-технічної бази установ та закладів освіти, культури, охорони здоров’я, фізкультури і спорту, соціального захисту тощо), поточний ремонт, технічне обслуговування, промивка, поточний ремонт пам’ятників історії та культури, оплата проектних робіт з будівництва пам’ятників.

           Фінансова підтримка творчо та спортивно обдарованих громадян, у тому числі дітей та молоді, у вигляді надання премій, нагород, тощо.

           Оплата послуг, пов’язаних з відзначенням державних, професійних свят, пам’ятних дат, ювілеїв та пам’ятних дат підприємств, установ, організацій, окремих громадян, а також придбання пам’ятних адрес, грамот, вітальних листівок, квітів, подарунків, преміювання тощо, інших святкувань.

 

 

4. Звітність про формування і використання цільового фонду

 

          4.1. Інформація про формування і використання фонду надається постійній  комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

          4.2. Кошти цільового фонду зберігаються на рахунку у УДКСУ  у Луцькому районі  у м. Луцьку.

          4.3.Звіт про використання коштів цільового фонду за поточний рік затверджується селищною радою на сесії під час затвердження звіту про виконання селищного бюджету за відповідний рік.

          4.4. Невикористані у звітному році кошти цільового фонду вилученню не підлягають, а переходять на наступний рік і використовуються на цілі, визначені цим Положенням.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь