Змінюються погодні умови – не забуваймо правила безпечного використання газу в побуті

Дата: 05.01.2024 10:27
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Синоптики прогнозують у найближчі дні зміну погодних умов на Волині. Безпека при користуванні газом - це дуже важливо, а особливо в холодну пору року.

Фахівці Волинської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» нагадують волинянам основні правила безпечного користування природним газом:

1).Забезпечте достатню вентиляцію приміщення, де працюють газові прилади. Недостатня вентиляція або її відсутність може призвести до накопичення природного чи чадного газу. Під час використання газового обладнання – обов’язково відчиняйте кватирку, фрамугу або встановіть провітрювачі у віконні рами, адже для згоряння 1 м кубічного газу потрібно 10 м куб. повітря. Тому подбайте, щоб у Вас завжди був доступ свіжого повітря в приміщення, де є газові прилади.

2).До та під час роботи газових приладів перевіряйте тягу в димових та вентиляційних каналах за допомогою запаленого сірника (для димових каналів) або легкої смужки паперу (для вентиляційних каналів). Для цього треба прикласти запалений сірник до оглядового вічка котла чи колонки (за його відсутності, тяга перевіряється в отворі для огляду та прочищення димоходу), якщо полум’я сірника втягується в середину – тяга є, якщо залишається нерухомим (відхиляється назовні) – тяга в димоході відсутня (зворотня), в такому випадку газовими приладами користуватись заборонено. Так само перевіряється вентиляція: прикладайте смужку паперу до вентиляційного отвору. Якщо смужка «приклеїться» до отвору – вентиляція є, якщо не «приклеїться» чи відхилиться назад – вентиляції немає. У випадку несправності димових чи вентиляційних каналів – звертайтесь до спеціалізованих організацій, які займаються їх перевіркою, прочищенням та ремонтом.

3).Після закінчення використання газових плит та інших газових пристроїв переконайтеся, що всі пальники вимкнені. Не залишайте їх увімкненими без нагляду, оскільки це може призвести до нещасних випадків.

4).Своєчасно укладайте договори на технічне обслуговування внутрішньо-будинкової системи газопостачання та газового обладнання, а також не забувайте за періодичну перевірку димових та вентиляційних каналів.

Важливо, при появі в приміщенні запаху газу:

- негайно припинити використання газових приладів;

- перекрити крани на опусках до приладів і на приладах;

- відчинити вікна або кватирки для провітрювання приміщення;

- викликати аварійну службу газового господарства за номером телефону 104 (з незагазованого приміщення);

- сповістити оточення про запобіжні заходи, вивести людей з загазованого приміщення;

- не запалювати вогонь, не курити, не вмикати й не вимикати електроосвітлення та електроприлади, не користуватися електродзвінками.

Бережіть себе та близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь