Вручили посмертні нагороди рідним Героїв Торчинської громади

Дата: 06.12.2023 10:29
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Сьогодні, 06 грудня 2023 року, у День Збройних Сил України, у Торчинській громаді рідним двох загиблих Героїв Павла Синов'ята та Сергія Сахардали вручили державні нагороди.

Нагородження відбулося під час позачергової сесії Торчинської селищної ради.

Нагороди Людмилі Синов'ят - мамі Павла та Василю Гулі - брату Сергія, вручили селищний голова Юрій Кревський та начальник групи морально психологічного забезпечення Луцького РТЦК та СП підполковник Юрій Хомяк.

✅Орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно) відзначили:

🇺🇦СИНОВ’ЯТА ПАВЛА ВАСИЛЬОВИЧА - учасника російсько-української війни. Павло був призваний до лав ЗСУ 22 квітня 2022 року. Був стрільцем-помічником гранатометника 7 механізованої роти 3-го механізованого батальйону.

Загинув 22 вересня 2022 року в результаті вибухової травми.

✅Медаллю "Захиснику Вітчизни" (посмертно) нагородили

🇺🇦САХАРДАЛУ СЕРГІЯ ОЛЕКСЕНДРОВИЧА - учасника російсько-української війни. З перших днів війни Сергій Сахардала став на захист рідної держави. Спочатку пішов у тероборону у м.Луцьку. Згодом пройшов навчання у м. Володимир – Волинську. Деякий час перебував на Яворівському полігоні.Снайпер- стрілець Сахардала Сергій Олександрович служив у м.Сєвєродонецьк Луганської області. Загинув 15 травня 2022 року.

🫂«Дякую Вам за сина та брата… Я розумію, що ніякі слова не втамують Ваш біль від непоправної втрати, але Ви завжди можете розраховувати на підтримку влади, тому, якщо у Вас є якісь проблеми, чи потреби звертайтесь, ми зробимо усе можливе, аби допомогти їх вирішити, - сказав Юрій Кревський, голова Торчинської громади.

🙏Україна завжди буде вдячною полеглим Захисникам за подвиг. Вічна та світла пам’ять усім військовим, які боролися за України, за кожного з нас, за горду націю вільних українців!

Довідково:

Орден "За мужність" - державна нагорода України, якою відзначають за особисту мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку з ризиком для життя.

Медаль "Захиснику Вітчизни" - державна нагорода України для нагородження ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, осіб, які брали участь у визволенні України від фашистських загарбників, та інших громадян України за виявлені у захисті державних інтересів особисті мужність і відвагу, зміцнення обороноздатності та безпеки України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь