Торчинська громада - учасниця пілотного проєкту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для ВПО, репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні»

Дата: 01.01.2024 10:07
Кількість переглядів: 231

Фото без опису

У вересні 2023 року Торчинська громада у співпраці з Національна Асамблея людей з інвалідністю України стартувала реалізацією проєкту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для ВПО, репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні». Участь у пілотному проекті беруть лише шість громад з України.

Щодня протягом чотирьох місяців ми спільно з командою Секретаріату НАІУ старанно працювали, аби реалізація проєкту принесла користь людям, які проживають в Торчинській громаді. І, не зважаючи на стислі терміни, використовували усі-усі можливості, які надавала нам НАІУ.

Що вдалося зробити?

✅зібрали в громаді команду однодумців: жителів громад, фахівців, представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, людей з інвалідністю, сімей, які виховують дітей та молодь з інвалідністю;

✅створили вайбер-спільноту, у якій об'єднали людей з інвалідністю та спеціалістів, які можуть надавати ту чи іншу консультацію:https://invite.viber.com/...

✅спільно з координаторами проекту взяли участь у розробці картографування громади та дослідили, скільки людей з інвалідністю мешкає в Торчинській громаді та чи доступні для них соціальні послуги, транспорт, медицина тощо;

✅спільно з медичними працівниками провели аудит доступності Торчинської районної лікарні та розробили план покращення доступності медичного закладу.

✅ провели анкетування щодо ментального здоров'я людей з інвалідністю. Хто ще не пройшов опитування, може це зробити за посиланням https://docs.google.com/.../16MmX0qxAHeBnesbmXhRI.../edit...

✅168 осіб цільової групи отримали адресну грошову допомогу від НАІУ у розмірі 3700грн кожному на загальну суму 621 тис 600грн.

✅Подали документи для забезпечення 50 людей асистивними технологіями: палицями, милицями, інвалідними візками тощо. На даний момент відбувається процедура закупівель та планується відправка даних технічних засобів.

✅Придбано та передано дітям, які навчаються на індивідуальній або дистанційній формі навчання 6 планшетів;

✅започаткували у громаді адвокаційну кампанію «Інклюзивні громади — об’єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю за їхньої участі», в рамках якої провели чотири тренінги для людей з інвалідністю; закупили для місцевої бібліотеки фліпчарт, термопот, кулер.

✅взяли участь у навчанні з питань інклюзивного гуманітарного реагування, безпеки, першої медичної та психосоціальної допомоги;

✅для соціальних працівників Торчинської громади придбали три велосипеди.

✅З ініціативи Лариси Байди, керівниці проєкту від Національної асамблеї людей з інвалідністю закупили прицеп дров для місцевої одинокої жительки, яка дуже цього потребувала.

✅Уже розпочато процес закупівля меблів та устаткування для гінекологічного кабінету Торчинської лікарні а також для облаштування гігієнічних кімнат в терапевтичному та хірургічному відділенні.

✅Уже закуплено (чекаємо доставки) апарелі (переносний збірний пандус) для місцевого храму, аби людям похилого віку було легше і зручніше заходити в церкву.

А ще ми стали переможцями ще одного проєкту, який анонсувала Асамблея людей з інвалідністю. І в Торчині, на базі публічної бібліотеки буде облаштовано інклюзивний доступний простір! Уже активно працюємо над реалізацією проєкту.

Впродовж 2024 року співпраця Торчинської громади з асамблеєю людей з інвалідністю триватиме! І, впевнені, за цей час вдасться ще багато зробити, аби покращити доступність в громаді та допомогти людям з інвалідністю.

Ми віримо, що зміни на краще в громадах можливі, якщо будемо працювати як одна команда.

☝Проєкт «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні» реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), CBM та EDF.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь