Торчинська громада - учасниця пілотного проєкту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для ВПО, репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні»

Дата: 01.01.2024 10:07
Кількість переглядів: 143

Фото без опису

У вересні 2023 року Торчинська громада у співпраці з Національна Асамблея людей з інвалідністю України стартувала реалізацією проєкту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для ВПО, репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні». Участь у пілотному проекті беруть лише шість громад з України.

Щодня протягом чотирьох місяців ми спільно з командою Секретаріату НАІУ старанно працювали, аби реалізація проєкту принесла користь людям, які проживають в Торчинській громаді. І, не зважаючи на стислі терміни, використовували усі-усі можливості, які надавала нам НАІУ.

Що вдалося зробити?

✅зібрали в громаді команду однодумців: жителів громад, фахівців, представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, людей з інвалідністю, сімей, які виховують дітей та молодь з інвалідністю;

✅створили вайбер-спільноту, у якій об'єднали людей з інвалідністю та спеціалістів, які можуть надавати ту чи іншу консультацію:https://invite.viber.com/...

✅спільно з координаторами проекту взяли участь у розробці картографування громади та дослідили, скільки людей з інвалідністю мешкає в Торчинській громаді та чи доступні для них соціальні послуги, транспорт, медицина тощо;

✅спільно з медичними працівниками провели аудит доступності Торчинської районної лікарні та розробили план покращення доступності медичного закладу.

✅ провели анкетування щодо ментального здоров'я людей з інвалідністю. Хто ще не пройшов опитування, може це зробити за посиланням https://docs.google.com/.../16MmX0qxAHeBnesbmXhRI.../edit...

✅168 осіб цільової групи отримали адресну грошову допомогу від НАІУ у розмірі 3700грн кожному на загальну суму 621 тис 600грн.

✅Подали документи для забезпечення 50 людей асистивними технологіями: палицями, милицями, інвалідними візками тощо. На даний момент відбувається процедура закупівель та планується відправка даних технічних засобів.

✅Придбано та передано дітям, які навчаються на індивідуальній або дистанційній формі навчання 6 планшетів;

✅започаткували у громаді адвокаційну кампанію «Інклюзивні громади — об’єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю за їхньої участі», в рамках якої провели чотири тренінги для людей з інвалідністю; закупили для місцевої бібліотеки фліпчарт, термопот, кулер.

✅взяли участь у навчанні з питань інклюзивного гуманітарного реагування, безпеки, першої медичної та психосоціальної допомоги;

✅для соціальних працівників Торчинської громади придбали три велосипеди.

✅З ініціативи Лариси Байди, керівниці проєкту від Національної асамблеї людей з інвалідністю закупили прицеп дров для місцевої одинокої жительки, яка дуже цього потребувала.

✅Уже розпочато процес закупівля меблів та устаткування для гінекологічного кабінету Торчинської лікарні а також для облаштування гігієнічних кімнат в терапевтичному та хірургічному відділенні.

✅Уже закуплено (чекаємо доставки) апарелі (переносний збірний пандус) для місцевого храму, аби людям похилого віку було легше і зручніше заходити в церкву.

А ще ми стали переможцями ще одного проєкту, який анонсувала Асамблея людей з інвалідністю. І в Торчині, на базі публічної бібліотеки буде облаштовано інклюзивний доступний простір! Уже активно працюємо над реалізацією проєкту.

Впродовж 2024 року співпраця Торчинської громади з асамблеєю людей з інвалідністю триватиме! І, впевнені, за цей час вдасться ще багато зробити, аби покращити доступність в громаді та допомогти людям з інвалідністю.

Ми віримо, що зміни на краще в громадах можливі, якщо будемо працювати як одна команда.

☝Проєкт «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні» реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), CBM та EDF.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь