Відбулася робоча нарада з безпекових питань

Дата: 03.05.2023 10:55
Кількість переглядів: 1665

Фото без опису

У зв'язку із збільшенням випадків дорожньо-транспортних пригод на відрізку автомобільної дороги державного значення Н-22 в межах Торчинської громади та письмовим зверненням жителів громади з цього приводу, 03 травня відбулася робоча нарада під головуванням Юрія Кревського, голови Торчинської громади.

На нараду були запрошені представники патрульної поліції, управління превентивної діяльності, управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП у Волинській області, Служби відновлення та розвитку автомобільних доріг у Волинській області та інші.

Головне питання, яке обговорювалося на нараді – питання безпеки місцевих мешканців – учасників дорожнього руху.

Найбільш проблемною ділянкою є частина автомобільної дороги державного значення у районі перехрестя вулиць Боратинська, Незалежності та Луцька.

Заступник начальника служби відновлення та розвитку автомобільних доріг у Волинській області, Юрій Ришкевич, зазначив, що балансоутримувачем даної дороги є Служба автомобільних доріг, відтак усі дії потребують узгодження з керівниками даної Служби.

Найдієвівішим стримувальним фактором в намаганні порушення учасниками дорожнього руху Правил дорожнього руху є застосування на проблемній частині автодороги камер фото-відеофіксацій порушень ПДР. Це питання відноситься до юрисдикції Міністерства Внутрішніх справ України.

Начальник СРПП ВП№3, капітан поліції, Олександр Нікітюк зазначив, що треба розробити проєктно-кошторисну документацію щодо встановлення додаткових пішохідних переходів, огороджень, світлофорних об’єктів, «розумних камер». Хоча ці роботи є довготривалими та затратними – це дозволить зменшити кількість ДТП на даному проміжку автодороги.

Крім того, усі присутні погодилися, що треба проводити профілактичну роботу щодо дотримання правил поводження на дорозі пішоходів з учнями, батьками, жителями громади, адже більшість ДТП трапляється не через перевищення швидкості, а через неуважність пішоходів. Юрій Михайлович зазначив, що уже направлено лист Начальнику Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області щодо залучення поліцейських груп реагування патрульної поліції для роз’яснювальної профілактичної роботи в закладах освіти Торчинської громади.

Підсумувавши усі пропозиції, які прозвучали від учасників наради, голова громади, Юрій Кревський, окреслив першочергові дії, які будуть виконані Торчинською селищною радою:

- Встановлення камер відеоспостереження на відрізку автодороги в межах Торчина;

- Замовлення проєктно-кошторисної документації на виконання робіт з встановлення додаткових пішохідних переходів, огороджень, світлофорних об»єктів ;

- Направлення листа Голові державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України з проханням встановити стаціонарний технічний захист (прилад контролю) для фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

«Тема складна, вирішення даної проблеми потребує багато часу та немалих ресурсів, але ми готові до співпраці з Службою автомобільних доріг та зробимо усе можливе, аби даний відрізок дороги зробити безпечнішим для жителів громади»- зазначив Юрій Кревський.

Після наради всі присутні виїхали на проблемний відрізок автодороги, аби на місці обговорити деталі.

Про хід виконання робіт з даного питання будемо інформувати додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь