Звіт про роботу служби у справах дітей селищної ради за 2022 рік

Дата: 03.05.2023 14:37
Кількість переглядів: 232

 

 

На первинному обліку служби у справах дітей селищної ради перебуває 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: 21 дитина – виховується в сім’ях опікунів (піклувальників), 7 – в дитячих будинках сімейного типу, 2 дітей – навчаються та перебувають на повному державному утриманні в спеціальній школі-інтернат. На кожну дитину заведені та укомплектовані особові справи. Інформація про дітей внесена в ЄІАС «Діти».

Проживає на території громади проживає 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (в тому числі діти, прибувші з інших територій), за умовами проживання яких здійснюється нагляд.

Обстежено умови проживання 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів (піклувальників), прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу.

Протягом 2022 року встановлено статус дитини, позбавленої батьківського піклування 1 дитині, яку влаштовано під опіку.

На території громади функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, де виховується шестеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 1 прийомна сімя, де виховується двоє дітей, позбавлених батьківського піклування.

На профілактичному обліку служби перебуває 11 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, з них 9 – по причині ухиляння батьків від виконання батьківських обовязків, 2 – зазнали жорстокого поводження в сімї. У 2022 році на облік поставлено 6 дітей вказаної категорії.

З метою соціального захисту дітей, протягом 2022 року службою у справах дітей  селищної ради підготовлено та подано до суду 1 позов про позбавлення батьківських прав, який перебуває в стадії розгляду.

Забезпечено представництво дітей в 21 судовому засіданні з розгляду цивільних справ (позбавлення батьків батьківських прав, захист житлових та майнових прав, визначення місця проживання дітей, способу участі одного з батьків у вихованні дітей). Також представлено інтереси 1 дитини при розгляді кримінальної справи.

Розглянуто 20 письмових та 25 усних звернень громадян. За результатами розгляду письмових звернень надано: 7 дозволів на вчинення правочинів щодо нерухомого майна, право власності або право користування яким мають діти;    2 погодження на виїзд дітей за межі України, 4 – надання актів обстеження умов проживання, 4 – вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання дітей, 1 – надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав, 1 – вжиття заходів впливу до батьків, 1 – підтвердження відсутності участі батька у вихованні дитини.

Дано дозволи на відрахування з навчальних закладів 2 дітям у зв’язку з зміною ними місця навчання.

Здійснено перевірку стану виховної роботи 3 закладів освіти територіальної громади.

З учнями навчальних закладів проведено 8 профілактичних заходів (бесіди, години спілкування, лекції) на тему «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх», «Профілактика шкідливих звичок в учнівському середовищі», «Протидія торгівлі людьми», «Протидія булінгу та кібербулінгу в дитячому середовищі».

Організовано та проведено 11 засідань комісії з питань захисту прав дитини.

Протягом 2022 року проведено 20 рейдів, під час яких обстежено умови проживання 95 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, направлено 4 подання в Луцьке РВП ЛВПГУНП у Волинській області про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, виявлено та влаштовано в притулок для дітей служби у справах дітей облдержадміністрації м. Рожище 8 дітей.

Розглянуто подання із закладів освіти та вжито заходів впливу до батьків, діти яких не відвідували заняття без поважних причин: за місцем проживання відібрано 25 пояснень та направлено 1 подання в Луцьке РВП ЛВПГУНП у Волинській області про притягнення батьків до адміністративної відповідальності.

Стан виконання батьківських обов’язків батьками 4 сімей розглянуто на засіданні комісії з питань захисту прав дитини.

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей (1 червня), з місцевого бюджету виділено матеріальну допомогу 26 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування в сумі 500, 00 грн кожному.

З нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей 18 листопада 2022 року проведено круглий стіл на тему «Захист прав та інтересів дітей. Профілактика правопорушень, запобігання дитячій бездоглядності, злочинності та асоціальних проявів»; також відвідано по місцю проживання 9 сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, де виховується 35 дітей, та вручено продуктові набори від Волинського благодійного фонду «Дитяча місія. Україна».

         У 2022 році службою у справах дітей зареєстровано 144 документи вхідної кореспонденції, 248 – вихідної кореспонденції.

         На постійному контролі служби перебуває 14 документів, інформація по яких щоквартально подається службі у справах дітей облдержадміністрації та райдержадміністрації.

На сайті громади протягом 2022 року висвітлено наступні статті «Профілактика шкідливих звичок серед учнівської молоді», «Чужих дітей не буває», «Подаруй дитині родину», «Робота в сім’ях, які перебувають в складних життєвих обставинах щодо профілактики дитячої бездоглядності та протидії насильства», «Заходи, спрямовані на запобігання дитячої бездоглядності та безпритульності».

 

 

Начальник                                                                            Руслана ХРИСТІН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь