У Веселому на базі бібліотеки запрацював Жіночий Хаб

Дата: 23.01.2023 11:27
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

23 січня у Жіночому хабі відбулась фінальна зустріч в рамках реалізації проєкту "Жіночий хаб при Веселівській бібліотеці-філії".

У невимушеній атмосфері ми знову мали змогу зустрітися із найактивнішими жінками нашого села, нашими частими відвідувачками та гостями із Бізнес мережі сільських жінок. Також була присутня Алла Ревуцька - відповідальна за реалізацію проєкту ООН Жінки в Україні «Просування гендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні» в Торчинській громаді та староста сіл Веселе, Верхи Таня Торлупа.

Ініціативна група презентувала змістовну доповідь про проведені заходи в рамках проєкту. Ми пригадали як виникла ідея створення хабу, чому саме «Жіночого хабу», з чого починалася його діяльність, та яку підтримку та від кого ми отримали.

Під час обговорення та рефлексії нам вдалося окреслили майбутні перспективи для розвитку та діяльності Жіночого хабу, можливі активності та заходи для сільських жінок.

Ми розуміли, що наша ініціатива згуртування жінок, створення комунікаційного майданчика для них, є затребувана. Адже неодноразово отримували запити про курси цифрової грамотності, ігрових сесій «Світ Громад», кінопереглядів, бажання жінок поспілкуватися в неформальному середовищі, отримати психологічну та юридичну підтримку. Так, частину цих запитів ми змогли осилити завдяки реалізації проєкту «Жіночий хаб при Веселівській бібліотеці-філії», який підтримала Бізнес Мережа Cільських Жінок України. В рамках реалізації проєкту "Просування ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні", за підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні Жіночий хаб отримав комп’ютерну техніку та мультимедійне обладнання, фліпчарт, функціональні меблі та крісла-груші, що сприяло створенню комфортних умов перебування та затишку.

І так, Жіночого хабу могло й не бути, якби ми не заручилися підтримкою Торчинського селищного голови Юрій Кревський. За сприяння Юрія Михайловича Жіночий хаб при Веселівській бібліотеці-філії отримав приміщення та доступ до мережі Інтернет. Було проведено ремонтні роботи приміщення та відновлення опалення.

І ми дуже вдячні нашим ґрантодавцям та місцевій владі за велику підтримку! А також щира вдячність нашим Харизматичним, Активним та Багатогранним сільським жінкам за їх ініціативність, згуртованість, бажання розвиватися, навчатися та з оптимізмом долати виклики сьогодення.

Проєкт "Жіночий хаб" втілюється в рамках проекту "Просування ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні", за підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та Бізнес Мережа Сільських Жінок в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь