"Банківські" пенсії можна отримувати на Укрпошті

Дата: 23.12.2022 15:37
Кількість переглядів: 665

У зв’язку з руйнуванням енергетичної інфраструктури країни внаслідок ракетних ударів ворога спостерігається тривала відсутність електропостачання («блекаут»), що негативно впливає на якість обслуговування громадян, які є клієнтами банківських установ, особливо незахищених верств населення – пенсіонерів. А саме, відсутність можливості отримання готівкових коштів або використання карток для купівлі товарів.

Останнє масове відключення мало декілька негативних наслідків для пенсіонерів ваших населених пунктів:

1) відсутність працюючих відділень банків та банкоматів, що не дозволяло або дуже ускладнювало зняття готівки;

2) відсутність електроенергії, що призвело до зупинки можливості оплати картками за товари чи послуги (як правило, розрахунки проводилися лише готівкою), яку практично не можливо було зняти.

Саме про це населення говорить працівникам АТ «Укрпошта» при обслуговуванні в період з 16 по 28 листопада 2022 року. НБУ запровадив план заходів, який полягає у визначенні 760 чергових відділень системно важливих банків, які розташовані у м. Київ та у 275 населених пунктах 22 областей країни та які будуть забезпечені всім необхідним для роботи в умовах «блекауту». З огляду на таку незнану кількість працюючих відділень банків в умовах «блекауту», обслуговування пенсіонерів по карткам буде проблематичне, особливо для невеликих населених пунктів, мешканці яких будуть змушені долати великі відстані до найближчого чергового відділення банку для зняття готівки. Причому є велика ймовірність, що готівкових коштів в касі банку або в банкоматі не вистачить на усіх бажаючих. Також це призведе до великих черг та скупчень населення, що особливо небезпечно під час повітряних допомог.

АТ «УКРПОШТА» представлена мережею відділень по всій країні та надає послуги у всіх населених пунктах. В умовах «блекауту» Укрпошта впровадила механізм безперебійного обслуговування клієнтів та має можливість у визначений строк виплачувати готівкою пенсії, грошові допомоги, надавати інші послуги у стаціонарних і пересувних відділеннях будь то велике місто, чи маленьке село (наприклад, при останньому «блекауті» ми забезпечили функціонування 242-х відділень поштового зв’язку у Волинській області).

При цьому наші пересувні відділення не потребують споживання електроенергії, працюють цілком автономно та забезпечують надання послуг у найвіддаленіших населених пунктах. Співробітник Укрпошти доставить готівку отримувачу за місцем фактичного проживання у визначений день, привезе продукти та товари першої необхідності, гуманітарну допомогу тощо. Це виключає потребу відвідування пенсіонером найближчого населеного пункту для пошуку працюючого банкомату або відділення банку, щоб зняти готівку, яких при можливому, в майбутньому «блекауті» працюватиме на всю Волинську область лише 20 відділень у м.Луцьк, Володимир, Нововолинськ та Ковель.

З огляду на вищенаведене, з метою зменшення ризиків для пенсіонерів залишитися без готівкових коштів та неспроможності розрахуватися карткою, пропонуємо Вам на час військового стану забезпечити переведення пенсійних виплат з доставкою через Укрпошту якомога більшої кількості пенсіонерів ваших населених пунктів, які отримують виплати на банківську картку. Для цього пенсіонеру необхідно звернутися з паспортом в найближче стаціонарне відділення або підійти до пересувного відділення АТ «Укрпошта» (за графіком відвідування населеного пункту) та заповнити заяву на зміну місця отримання таких виплат.

Після нашої Перемоги пенсіонери зможуть за власним бажанням повернутись на обслуговування до банківської установи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь