В Буянах відкрили меморіальну дошку Павлу Синов'яту

Дата: 21.11.2022 16:33
Кількість переглядів: 144

18 листопада у селі Буяни на території Буянівської гімназії відбулося урочисте відкриття Меморіальної дошки випускнику закладу, Павлу Синов’яту, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю.

На відкритті зібралися рідні та близькі Павла, очільник громади Юрій Кревський, представники селищної ради та гімназії, односельчани та школярі.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Павла Синов'ята та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Почесне право відкрити Меморіальну дошку було надано мамі та сестрі Героя.

«Ми вдячні Павлу і всім воїнам, що захищали й зараз боронять нашу рідну країну. Нехай ця меморіальна дошка нагадує наступним поколінням про героїчний вчинок Павла, а пам’ять про Героя України назавжди залишиться в серцях жителів нашої громади», – зазначив у промові селищний голова Юрій Кревський та подякував мамі, що виховали вірного та мужнього сина своєї країни.

Галина Кучер, староста с.Буяни вручила мамі Героя ікону.

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Юрій Рудь освятив пам’ятний знак, до якого усі присутні піднесли квіти.

*****************************

Павлу Синов'яту було 24...

Молодий, красивий, спортивної статури. Він жив, як вмів… просто жив і хотів жити, створити сім’ю. Але доля розпорядилася інакше.

Синов’ят Павло народився 30 червня 1998 року, навчався в Буянівській школі з 2004- 2013 роки, любив грати теніс, шахи, футбол, мав багато призових відзнак з цих видів сорту.

У 2013 році поступив у Локачинську філію Оваднівського професійного ліцею і здобув професію Тракторист- машиніст сільськогосподарського виробництва категорії “ А”, “ А2”, “ В” в 2016 році закінчив навчання.

Після закінчення ліцею пішов працювати “ Кромберг енд Шуберт”, а в 2019 році був призваний на службу до лав Української армії, по завершенню служби повернувся працювати в “ Кромберг енд Шуберт”.

А 24 лютого 2022 року страшна війна увірвалася в нашу країну і Павло був мобілізований 22 квітня до збройних сил України для захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Загинув 22 вересня 2022 року під час бойового завдання.

********************************

Низький уклін Герою, який віддав своє життя за свободу та незалежність нашої держави і мирне життя наших дітей. У наших серцях вічно буде жити пам'ять про Павла.

Слава Україні!

Героям Слава!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

+3


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь