Магдебурське право: які привілеї отримав Торчин

Дата: 10.07.2022 09:36
Кількість переглядів: 534

Фото без опису

У 2022 році виповнюється 482 роки із часу, коли Торчин отримав магдебурзьке право. Пам’ятна подія відбулася 10 липня 1540 року.

Для міста, яке отримувало магдебурзьке право, в ті часи відкривалися нові можливості. Вони отримували самоврядування, податкову та судову незалежність, право власності на землю, преференції ремісникам і торговцям, і, що не менш важливо, право проводити ярмарки.

Що давало магдебурзьке право Торчину? Одним із важливих пунктів було встановлення трьох ярмарків на рік. Окремим пунктом було прописано утримання стін Торчинського замку із міського бюджету.

Магдебурзьке право сприяло також пожвавленню господарського і культурного життя міста. Воно закріплювало права міських станів - купців, міщан, ремісників - на міську нерухомість на певних умовах, свободу вибору занять (у сфері торгівлі або ремісництві). Містам надавалися податковии? імунітет, право власності на землю, пільги щодо ремесел і торгівлі та маи?же повне звільнення від феодальних повинностеи?. Крім того, визначалася діяльність купецьких об’єднань та порядок торгівлі.

Магдебурзьке право сприяло розвитку міського самоврядування Торчина, давало можливість розвиватися місту як центру торгівлі та ремісництва аж до кінця 18-го століття.

10 липня - важлива історична дата для Торчина!

Зі святом нас, Торчинці!!!

Посвяткуємо у наступні роки!

А зараз працюємо задля перемоги??


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь