Надання якісних медичних послуг - актуальне питання для селян

Дата: 01.07.2022 09:31
Кількість переглядів: 290

Фото без опису

1 липня відбулася зустріч Юрія Кревського, очільника Торчинської громади, Андрія Коновала, керівника НКП "Торчинська районна лікарня" з жителями села Білосток та Горзвин.

Основне питання, яке обговорювалося під час зустрічі - надання медичних послуг місцевим жителям.

На території Білостока була амбулаторія, але сімейний лікар, яка надавала медичні послуги, перейшла працювати в іншу приватну медичну структуру. Постало питання функціонування амбулаторії, адже, без сімейного лікаря медустанова працювати не може.

Отож: що робити, аби, все ж, амбулаторія працювала та надання медичних послуг для місцевих жителів відбувалося в селі?

Андрій Коновал зауважив, що з ситуації, яка склалася, вихід один. Треба сімейного лікаря, який зможе обслуговувати жителів села Білосток, Горзвин та навколишніх сіл. Торчинська лікарня готова забезпечити людей сімейним лікарем. Тоді буде можливість двічі на тиждень надавати медичні послуги в амбулаторії с.Білосток. Також це дасть можливість залишити на роботі медсестру, яка зможе надавати медичну допомогу на місці. Але це стане можливим лише в тому випадку, коли сімейний лікар, Наталія Клепарська, набере достатню кількість декларантів.

Юрій Кревський наголосив, що кожен житель громади має право обирати свого сімейного лікаря. Але влада може вплинути лише на комунальні медичні заклади, зокрема, Торчинську лікарню, щодо надання медичних послуг в Білостоці. Але для цього треба, щоб люди уклали декларації з сімейним лікарем з лікарні. Тоді буде фінансова можливість для медичного обслуговування людей на місцях.

Зустріч була дискусійною: багато запитань, чимало відповідей. Зрозуміло, що питання медицини є дуже важливим для місцевих жителів. Але в цій ситуації багато залежить від людей.

Ті, хто хочуть укласти декларацію з сімейним лікарем Наталією Клепарською - телефонуйте - 0988296657.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь