Захист прав та інтересів неповнолітніх – на постійному контролі служби у справах дітей

Дата: 21.02.2022 17:07
Кількість переглядів: 2063

Фото без опису

 

Відповідно до плану роботи служби у справах дітей селищної ради, з метою соціального захисту дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, 18 лютого 2022 року службою у справах дітей селищної ради проведено профілактичний захід (рейд) за маршрутом: село Веселе – селище Торчин – село Білосток – село Садів – село Буяни.

Працівниками служби обстежено умови проживання 4 сімей, що перебувають на контролі селищної ради, де виховується 21 дитина. З батьками проведено профілактичні бесіди щодо належного виконання ними  батьківських обов’язків по вихованню та утриманню дітей, роз’яснено статтю 150 Сімейного кодексу України.

Під час обстеження помешкання в одній із сімей виявлено, що умови проживання для 4 малолітніх дітей незадовільні, санітарно-гігієнічні норми порушені, не відповідають вимогам. В кімнатах неприбрано, на підлозі розкиданий брудний дитячий одяг та сміття, постільна білизна не випрана, неприємний запах. З мамою проведено профілактичну бесіду та попереджено про відповідальність за ухилення від виконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання і виховання дітей; визначено термін для покращення ситуації в сім’ї та відібрано письмове пояснення.

Разом з тим, працівниками служби було відвідано ще 4 сім’ї, в яких діти систематично не відвідують навчальні заклади, з метою вжиття заходів щодо залучення дітей шкільного віку до навчання. Батькам роз’яснено статтю 13 Конституції України, Закон України «Про освіту». Відібрано письмові пояснення, в яких вони зобов’язались забезпечити належне відвідування дітьми закладів освіти.

 

Служба у справах дітей Торчинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь