Різдвяні піснеспіви у Білостоці та Воютині

Дата: 28.01.2022 16:57
Кількість переглядів: 2648

Фото без опису

У неділю, 23 січня, будинок культури села Білосток підхопив естафету фестивалю колядок та щедрівок «Різдвяні переспіви», що триває у Торчинській громаді.

Учасників фестивалю і його глядачів зустріли веселі Кумоньки, яких вдало зіграли учениці 8 класу Білостоцької гімназії Світлана Мигель та Марія Щербик. Далі усі перенеслись до господи чарівної Солохи і невгамовного Чортиська, у ролі яких виступили педагоги Білостоцької гімназії Тетяна Волошенюк та Василина Ус. Незабаром до Солохи із гучною колядою і приспівками завітали колядники із Садівського ліцею (керівник Віктор Ящук).

Щирими вітаннями та побажаннями вітали гостей у залі і учні Білостоцької гімназії (керівник Світлана Петрук).

У розпал святкового дійства на сцені виступали фольклорні колективи будинків культури с. Веселе, с. Скірче, с.Воютин, с.Буяни, смт Торчин.

Колядки, щедрівки лунали в цей день особливо урочисто. Вражала їх різноманітність, тішило розмаїття мелодій й щирих віншувань. Все це створило доброзичливу атмосферу та додало різдвяного настрою учасникам та глядачам святкового дійства. На завершення усіх зі святом привітала начальник гуманітарного відділу та організатор дійства Ольга Лукащук. За її словами, свято вертепників і колядників нагадує мешканцям громади про їх українське коріння, повертає до джерел національної культури.

До усіх присутніх звернувся зі щирими вітаннями староста Іван Шендюх:

"Нехай у Вашому житті панує мир, спокій і добро! Нехай горе і нещастя обходять стороною Ваш дім! Щастя і успіху Вашим родинам, друзям і рідним! Дай Бог, Вам міцного здоров’я душі і тіла. Зі святом!"

Принагідно староста подякував завідувачці Білостоцької гімназії Світлані Петрук за допомогу в підготовці та організації дійства.

Фестиваль колядок та щедрівок продовжився у Будинку культури с. Воютин.

З різдвяними святами присутніх привітали начальник гуманітарного відділу Торчинської селищної ради Ольга Лукащук та староста Світлана Федонюк.

На сцені виступили: хоровий колектив "Торчин" БК селища Торчин, народний аматорський фольклорний колектив "Родинне перевесло" БК с.Веселе, вокальний колектив "Скірчанка" БК с. Скірче, вокальний колектив "Живиця" БК с.Воютин та учні 5 класу, вокальний колектив "Криниченька" БК с.Буяни.

«Ці свята повторюються з року в рік, а значить, ми знову і знову з нетерпінням будемо чекати цих веселих днів», – підсумувала Ольга Лукащук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь