Різдвяні піснеспіви лунали в населених пунктах Торчинської громади

Дата: 24.01.2022 21:38
Кількість переглядів: 3065

 

Минулої суботи, 22 січня, у Торчинській громаді стартував фестиваль різдвяних колядок. У перший день свята піснеспіви лунали на сценах Хорохоринського та Сарнівського будинків культури.

Розпочали святкову програму щирими привітаннями учні Хорохоринського ліцею, які виконали колядку «Старий рік минає…». Безліч позитивних емоцій глядачам подарували аматорські фольклорні колективи сіл Буяни, Усичі, Веселе та селища Торчин.

Із вітальним словом до жителів Хорохорина та гостей фестивалю звернулася начальник гуманітарного відділу Ольга Лукащук, яка привітала всіх з різдвяними святами та Днем Соборності та побажала здоров’я, миру, злагоди. Прекрасне дійство у Хорохорині завершилося спільно виконаною колядкою «Нова радість стала».

   Свято продовжилося у будинку культури села Сарнівка, де з вітальним словом до усіх присутніх звернувся староста Анатолій Мельничук.

   По–дитячому, щиро, з відкритим серцем і душею вітали всіх присутніх учні Смолигівської гімназії у складі тріо Діани, Ірини та Романа Сікори, Дениса Дубиновича та вокальної групи дівчат 8 класу. Господарі сільського будинку культури – вокальний ансамбль «Любисток» –подарували мелодійні колядки і щедрівки.

   Щирими оплесками зустрічали на сцені «Різдвяне дійство» – віншування колективу «Родинне перевесло» села Веселе, вокального ансамблю БК села Буяни та аматорського колективу Торчинського будинку культури. Розмаїття колядок і щедрівок, щирих вітань створювало неповторну різдвяно–святкову атмосферу добра, злагоди і миру…

 У своєму віншуванні начальник гуманітарного відділу Торчинської ТГ Ольга Лукащук наголосила, що різдвяні колядки повертають нас до джерел української культури та є символом єднання і соборності України.

   Фінальну колядку «Нова радість стала» виконували усі присутні разом у знак вдячності і поваги, підтвердження того, що українські традиції та звичаї зберігаються і об’єднують нашу міцну родину – Україну!


 

Переповнений зал, щирі посмішки та гучні оплески  засвідчили, що концерт вдався на славу!


    Висловлюємо щиру подяку всім артистам за гарний святковий настрій!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь