№17. Придбання підйомників та облаштування пандуса для Торчинської районної лікарні

Дата: 22.12.2021 09:31
Кількість переглядів: 1489

Фото без опису

У зв'язку з відсутністю пандуса та підйомника у відділенні поліклініки Торчинської районної лікарні, медичному закладу не давали ліцензії на право надання медичних послуг. Іншими словами, лікарню треба було закривати.

Було прийнято рішення виділити кошти з місцевого бюджету на придбання двох підйомників з вертикальним та похилим підйомом та облаштування зовнішнього пандуса.

На підйомники з вертикальним та похилим підйомом виділили відповідно 135тис.грн та 148 тис. грн.. Ціна пандуса – 25 тис грн.

На даний момент пандус облаштовано, підйомники теж вмонтовані, залишилося лише підключити до електроенергії.

- Підйомниками зможе скористатись кожен, хто цього потребує, – хворі, яким важко пересуватись, люди з обмеженими можливостями, – наголошує селищний голова Юрій Кревський. - А головне, - завдяки покращенню доступності медичного закладу ( облаштування пандуса та встановлення підйомників) лікарня отримала ліцензію на право надання медичних послуг, підсумовує Юрій Михайлович.

Крім того, в лікарні склалася складна ситуація щодо виплати медичним працівникам заробітної плати. Слід зазначити, що заробітну плату медикам виплачують не з місцевого бюджету, а з НЦЗУ. Зараз проходять складні процеси медичної реформи, які несуть за собою зміни в медичному обслуговуванні населення. На Торчинську лікарню суттєво скоротили видатки на заробітну плату медикам. Тому, уже певний час люди не отримують зарплату.

Зважаючи на такі обставини, керівництво громади прийняло рішення виділити 300 тис.грн на виплату заробітної плати медичним працівникам Торчинської лікарні з місцевого бюджету. Таким чином змогли хоч трохи підтримати фінансово людей, які працюють в медичному закладі.

Крім того, керівник громади, Юрій Кревський, за підтримки голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, ініціював зустріч голів сусідніх громад для обговорення можливостей міжмуніципального співробітництва задля фінансової підтримки Торчинської районної лікарні. На даний момент є домовленості між двома територіальними громадами. З головами інших громад тривають переговори з даного питання.

А ще Торчинська селищна рада в рамках проєкту ООН Жінки "Просування ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок" співпрацює з Міжнародною асамблеєю людец з інвалідністю. В рамках цієї співпраці уже напрацьовано Аудит доступності лікарні, план усунення недоліків. І, найголовніше, є реальна можливість покращити матеріальну базу лікарні, закрема, гінекологічного кабінету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь