30 хороших справ: реконструкція музичної школи під адмінбудівлю

Дата: 11.12.2021 00:42
Кількість переглядів: 3656

Фото без опису

Продовжуємо розповідати вам, шановні жителі, про 30 хороших справ, які зроблено у Торчинській громаді впродовж 2021 року.

№6 Сьогодні, у день місцевого самоврядування, поговоримо про реконструкцію музичної школи під адмінбудівлю.

Отож, спробуємо пояснити, чому саме було прийнято рішення розмістити Торчинську селищну раду в даному приміщенні.

На даний час до Торчинської громади входить 24 населених пункти, проживає 13 402 особи. Відповідно до реформи децентралізації повноваження, в тому числі і надання усіх соціальних послуг, передані територіальним громадам. Структура селищної ради змінилася: створено гуманітарний відділ, відділ земельних ресурсів, відділ юридичного та кадрового забезпечення, супроводження публічних закупівель, відділ документообігу та організаційної роботи; відділ військово-облікової роботи; служба у справах дітей, сектор соціального захисту населення, відділ фінансів, відділ бухгалтерського обліку та звітності, відділ з організації надання адміністративних послуг.

Тому постало питання щодо розміщення та організації робочих місць для працівників. Також створює певні незручності відсутність приміщення для проведення щотижневих нарад при селищному голові.

Але, найважливіше, у людей, які приходять в селищну раду, теж багато незручностей, адже немає навіть місця, де можна зачекати на прийом. В приміщенні Торчинської селищної ради не можна забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних норм для відвідувачів та працівників. Навіть зайвого стільця для людей поставити ніде.

Крім того, людям часто доводиться бігати із ЦНАПу, який розташований на першому поверсі музичної школи до селищної ради.

Тому довелося думати про те, як змінити дану ситуацію. Було прийнято рішення Торчинську селищну раду розмістити на другому поверсі будівлі, де зараз знаходиться ЦНАП.

Завдяки сприянню народного депутата Вячеслава Рубльова, на реконструкцію будівлі з держбюджету спрямували 1,9 мільйона гривень. Зразу хочемо наголосити, що ці кошти спрямовані саме на ці роботи, і використати їх на інші потреби не можна.

Торчинська селищна рада розробила проектно-кошторисну документацію, де включені ремонтні роботи як внутрішні так і зовнішні, адже зовні будівля в аварійно-небезпечному стані, і теж потребує ремонту. (До слова, під час святкування Торчинського ярмарку довелося обгородити частину будівлі біля входу, бо була загроза, що може обвалитися цегла з карнизу будівлі на людей.)

На даний час ремонтні роботи у приміщенні тривають: виконуються штукатурно-малярні роботи, роботи із заміни дверей, встановлення внутрішніх перегородок тощо.

Логічним запитанням буде: а що ж з Музичною школою?

Музична школа зараз розміщена в Будинку культури смт Торчин. Будинок культури в Торчині – великий та просторий, має хорошу концертну залу. На даний час в будівлі проводяться ремонтні роботи, аби створити комфортні умови для працівників до вихованців музичної школи. Єдина серйозна проблема, яка існує – відсутність санвузла в приміщенні Будинку культури. На даний час виконується проектно-кошторисна документація щодо облаштування внутрішньої вбиральні в будівлі. Бо зараз це виправдано і доречно, адже наш обов»язок – створити умови, аби дітки почували себе комфортно. Та й для відвідувачі культурних заходів це дуже потрібно.

Отож, впевнені - для відвідувачів Торчинської селищної ради, гостей, та й , зрештою, працівників, будуть створені комфортні умови.

І тішимося, що для цього вдалося використати зовнішні кошти, не витрачаючи грошей з бюджету громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь