Безпритульні тварини в громаді – спільна проблема влади та місцевих жителів!

Дата: 05.11.2021 16:01
Кількість переглядів: 3142

Фото без опису

02 листопада 2021 року відбулася розширена нарада, ініційована головою громади Юрієм Кревським, на яку було запрошено керівника КП «Ласка» Оксану Богданюк, місцевих жителів, які звернулися до селищної ради із заявами про агресивну поведінку безпритульних собак, заступників селищного голови, старост, начальників структурних підрозділів.

На нараді обговорювали поводження з безпритульними тваринами в громаді та шляхи вирішення даної проблеми.

Голова громади, Юрій Кревський, зазначив, що Торчинська селищна рада періодично проводить певні заходи щодо поводження з безпритульними тваринами, укладаючи договори з підприємствами, які виконують комплекс заходів: відлов тварин, їх стерилізацію, маркування вушною біркою, вакцинацію від сказу, догляд від 7 до 14 днів (в залежності від стану), випуск на місце відлову. Все це фінансується з місцевого бюджету.

«Проблема безпритульних тварин у нашій громаді є доволі серйозною, – наголосив селищний голова Юрій Кревський. – Законний спосіб боротьби – стерилізація, що ми власне і робимо. Процедура дуже коштовна і обходиться громаді у значну суму коштів. Тому, щоб на вулицях нашого селища не було бродячих тварин – це має бути наша спільна справа. Адже основний чинник появи собак на вулицях – це безвідповідальність людей. Зазвичай на вулиці господарі викидають потомство тих собак, які живуть у них вдома, бо не бажають за ним доглядати. Нерідко на вулицях опиняються і ті собаки, які тривалий час жили із господарями. Тобто, ми можемо боротися із безпритульними тваринами, витрачаючи кошти, але поки в людей не буде свідомого ставлення до тварин, поки вони не перестануть виганяти їх на вулицю, ці зусилля будуть марні”.

«Також,- зазначив Юрій Михайлович,- Торчинська селищна рада затвердила Положення про порядок поводження з безпритульними тваринами, який базується на принципах, згідно з чинним законодавством: гуманне ставлення до тварин; регулювання чисельності тварин гуманними методами; забезпечення епізодичного та ветеринарно-санітарного благополуччя на території Торчинської громади».

Для виявлення та ідентифікації агресивних бездомних собак просимо звертатися в селищну раду із заявою про напад безпритульних тварин з детальним описом собаки та, при можливості, фото тварини. Якщо ж вас покусала безпритульна собака, треба звернутися до лікаря та до заяви додати довідку про покуси.

Оксана Богданюк, керівник КП «Ласка», сказала, що для успішного вирішення будь-якої проблеми необхідно, перш за все, встановити причини її виникнення. Звідки ж беруться безпритульні тварини? Зрозуміло, що це результат безвідповідальності людей!!! Як можна зарадити цій ситуації? Тварину можна брати додому, лише ретельно зваживши свої можливості. Середній вік життя собаки або кішки – близько 10 років. Якщо Ви впевнені в тому, що собака або кішка має стати частиною Вашого життя, і врешті решт стаєте господарем тварини, запам’ятайте головний принцип поводження з нею – відповідальність: у першу чергу ви повинні подбати про стерилізацію домашніх тварин! Наразі найгуманніший та найдієвіший спосіб суттєво зменшити кількість безпритульних тварин – вакцинація та стерилізація домашніх собак.

За підсумками наради вирішили укласти договір з КП "Ласка" з надання послуг щодо стерелізації, вакцинації та кліпсування безпритульних тварин; розробити та затвердити Програму поводження з домашніми тваринами; проводити роз»яснювальну роботу серед населення з питань стерилізації та вакцинації тварин, залучивши відповідних фахівців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь