Ім’я Олександра Огородніка назавжди вписане в історію Торчина

Дата: 29.10.2021 00:32
Кількість переглядів: 3248

27 жовтня минає рік із дня смерті Олександра Огородника – багаторічного мешканця Торчина, який прославив наше селище невтомною творчою працею.

Протягом життя Олександр Володимирович отримав низку заслужених нагород і почесних титулів. Однак найвище його звання – Людина з великої літери. Адже Олександр Огороднік умів гуртувати і мотивувати однодумців, знаходити спільну мову з шанувальниками народної творчості з усіх куточків Волині. Відтак користувався авторитетом і повагою серед працівників культури району, області, України.

Найголовнішою справою його життя було відродження та поширення національних культурних традицій. Все своє життя Олександр Володимирович віддав служінню мистецтву, музі. Він не мислив себе без пісні і мелодії, адже творив їх, як композитор, давав їм крила, як співак і музикант. Завдяки насиченим гастролям ансамблю «Колос», який тривалий час очолював митець, про самобутню творчу спадщину Волині дізналися в багатьох куточках світу.

Як досвідчений працівник галузі культури, Олександр Огородник надавав велику допомогу колективам художньої самодіяльності району. Як небайдужий громадянин України приймав активну участь в громадському житті селища, району, області та держави. Саме Олександр Огороднік започаткував у 2010 році обласний фестиваль „Осінні барви Торчина", який збирав самобутні аматорські колективи з усіх куточків Волині.

Олександра Володимировича протягом п'яти скликань поспіль обирали депутатом Торчинської селищної ради. З 2006 по 2010 роки він був обраний депутатом Луцької районної ради п'ятого скликання. За вагомий особистий внесок у розвиток народної творчості, активну депутатську діяльність Огородніку Олександру було присвоєно звання „Почесний громадянин Луцького району" та «Почесний громадянин Торчина».

Голова Торчинської громади вшанував пам”ять ВЕЛИКОГО УКРАЇНЦЯ хвилиною мовчання та покладанням квітів на могилі Олександра Володимировича.

Крім того, рішенням сесії Торчинської селищної ради №11/7 від 29.09.2021р. , враховуючи заслуги Олександра Володимировича Огородніка як громадського діяча, який жив і працював в Торчині, вулицю Галана в смт Торчин було перейменовано на вулицю Олександра Огородніка. До слова, вулиця Галана, відповідно до Закону України №317-ІІІ від 09.04.2015 року, була в переліку вулиць, які підлягають обов»язковому перейменуванню.

Отож, пам’ять про Олександра Огородніка назавше вписана в історію селища Торчин.

Світла та вічна пам»ять великому сину України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь