Голова обласної ради Григорій Недопад провів виїзний прийом громадян у Торчинській громаді

Дата: 19.09.2021 12:47
Кількість переглядів: 3859

Фото без опису
Попри те, що прийом був запланований з особистих питань громадян, більшість мешканців прийшли за вирішенням загальної для Торчинської громади проблематики. Зокрема група батьків клопоталася про добудову дитячого садка у Торчині. Існуючий дошкільний заклад розрахований на 100 місць при потребі щонайменше стільки ж. Одночасно, кілька років стоїть недобудованим новий дитсадок з рівнем готовності 60%. Про його завершення і просили. Як зазначив селищний голова Юрій Кревський для виконання необхідних внутрішніх робіт потребується 25 мільйонів гривень, і щороку селищна рада подає цей проєкт на фінансування до державного фонду регіонального розвитку, однак, поки безуспішно. Григорій Недопад запропонував допомогу у просуванні добудови дитсадка за іншою державною програмою - «Велике будівництво».

Фото без опису
Очільник місцевої  лікарні просив сприяння у заміні старого санітарного автомобіля та фінансуванні осучаснення рентгенапарату – необхідної умови укладання контрактів з НСЗУ. Голова обласної ради запропонував швидке вирішення проблеми, зокрема Торчинській лікарні безоплатно передадуть один з автомобілів, які вивільнилися після оновлення автопарку швидких. Що ж до ренгенустаткування, то замість придбання нового комплексу вартістю понад 2 мільйони гривень, можна обладнати існуючий апарат цифровим пристроєм, що обійдеться у пів мільйона гривень.

Фото без опису
Про потребу у збільшенні фінансування на оплату енергоносіїв, зміцнення матеріально-технічної бази говорив і керівник Торчинського професійного ліцею. Своєю чергою Григорій Недопад цікавився причинами невиконання регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів, лише 70% працевлаштування випускників ліцею, а також роботою з оптимізації видатків. Домовилися, що до предметного аналізу питання повернуться під час бюджетних слухань, запланованих на жовтень.

Фото без опису
Йшлося під час прийому і про критичну необхідність у ремонті дороги сполученням Білосток-Садів-Кошів. Селищний голова Юрій Кревський запевнив, що громада готова профінансувати проєктно-кошторисну документацію, але потребується певність, що ремонт дороги буде профінансовано. Григорій Недопад зауважив, що поточний ремонт цього відрізку не дасть довготривалого ефекту. Тому, після консультацій з автодорожниками, запропонував рішення: цьогоріч  до настання дощів цю дорогу прогрейдерують, а з наступного року запланують її капітальний ремонт у два етапи.
Також троє мам піднімали питання дороговартісного лікування. Одній із жінок буде виділена матеріальна допомога. Що ж до лікування дітей з рідкісною хворобою – спінально-м’язевою атрофією, з таким діагнозом на Волині шестеро дітей, то системний варіант вирішення проблеми обговорять на засіданні профільної депутатської комісії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь