Голова обласної ради Григорій Недопад провів виїзний прийом громадян у Торчинській громаді

Дата: 19.09.2021 12:47
Кількість переглядів: 3836

Фото без опису
Попри те, що прийом був запланований з особистих питань громадян, більшість мешканців прийшли за вирішенням загальної для Торчинської громади проблематики. Зокрема група батьків клопоталася про добудову дитячого садка у Торчині. Існуючий дошкільний заклад розрахований на 100 місць при потребі щонайменше стільки ж. Одночасно, кілька років стоїть недобудованим новий дитсадок з рівнем готовності 60%. Про його завершення і просили. Як зазначив селищний голова Юрій Кревський для виконання необхідних внутрішніх робіт потребується 25 мільйонів гривень, і щороку селищна рада подає цей проєкт на фінансування до державного фонду регіонального розвитку, однак, поки безуспішно. Григорій Недопад запропонував допомогу у просуванні добудови дитсадка за іншою державною програмою - «Велике будівництво».

Фото без опису
Очільник місцевої  лікарні просив сприяння у заміні старого санітарного автомобіля та фінансуванні осучаснення рентгенапарату – необхідної умови укладання контрактів з НСЗУ. Голова обласної ради запропонував швидке вирішення проблеми, зокрема Торчинській лікарні безоплатно передадуть один з автомобілів, які вивільнилися після оновлення автопарку швидких. Що ж до ренгенустаткування, то замість придбання нового комплексу вартістю понад 2 мільйони гривень, можна обладнати існуючий апарат цифровим пристроєм, що обійдеться у пів мільйона гривень.

Фото без опису
Про потребу у збільшенні фінансування на оплату енергоносіїв, зміцнення матеріально-технічної бази говорив і керівник Торчинського професійного ліцею. Своєю чергою Григорій Недопад цікавився причинами невиконання регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів, лише 70% працевлаштування випускників ліцею, а також роботою з оптимізації видатків. Домовилися, що до предметного аналізу питання повернуться під час бюджетних слухань, запланованих на жовтень.

Фото без опису
Йшлося під час прийому і про критичну необхідність у ремонті дороги сполученням Білосток-Садів-Кошів. Селищний голова Юрій Кревський запевнив, що громада готова профінансувати проєктно-кошторисну документацію, але потребується певність, що ремонт дороги буде профінансовано. Григорій Недопад зауважив, що поточний ремонт цього відрізку не дасть довготривалого ефекту. Тому, після консультацій з автодорожниками, запропонував рішення: цьогоріч  до настання дощів цю дорогу прогрейдерують, а з наступного року запланують її капітальний ремонт у два етапи.
Також троє мам піднімали питання дороговартісного лікування. Одній із жінок буде виділена матеріальна допомога. Що ж до лікування дітей з рідкісною хворобою – спінально-м’язевою атрофією, з таким діагнозом на Волині шестеро дітей, то системний варіант вирішення проблеми обговорять на засіданні профільної депутатської комісії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь