Профілактичні заходи «Урок»!

Дата: 16.09.2021 11:36
Кількість переглядів: 2721

Фото без опису

В Україні традиційно на початку кожного навчального року з метою запобігання дитячій безпритульності, бездоглядності та забезпечення захисту прав дітей, створення умов для їх всебічного розвитку, проводиться Всеукраїнський профілактичний захід - рейд «Урок».

Відповідно до статті 53 Конституції України, Закону України «Про освіту», листа Нацсоцслужби України від 30 серпня 2021 року №0000-0201-0/12973 , наказу служби у справах дітей селищної ради від 31 серпня 2021 року №23-од «Про організацію та проведення у 2021 році на території територіальної громади профілактичного заходу «Урок»», службою у справах дітей селищної ради спільно з фахівцем соціальної роботи центру надання соціальних послуг селищної ради, старостами сіл протягом серпня-вересня 2021 року проводилися профілактичні заходи (рейди), спрямовані на виявлення дітей, які з початку навчального року не приступили до занять у закладах освіти, усунення причин та умов даного явища, вжиття заходів щодо повернення або влаштування виявлених дітей до навчання. Під час рейдів обстежено умови проживання 14 сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, проведено профілактичні, інформаційно-роз’яснювальні бесіди з батьками щодо належного виконання батьківських обов’язків по вихованню та навчанню дітей.

Виявлено 5 дітей, які без поважних причин не приступили до навчання 1 вересня 2021 року. Направлено подання в Луцьке РУП ЛВПГУНП у Волинській області про притягнення батьків до адміністративної відповідальності, вживаються заходи щодо залучення виявлених дітей до навчання.

Рейд «Урок» продовжуватиметься протягом вересня-жовтня поточного року, а заходи по охопленню дітей навчанням, як вимагає законодавство, триватимуть протягом усього навчального року.

Шановні батьки!

Звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до статті 150 Сімейного кодексу України, обов’язки щодо виховання та розвитку дітей покладено на Вас. Батьки зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя. Статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дітей.

Служба у справах дітей

Торчинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь