Звіт про роботу служби у справах дітей селищної ради за 2020 рік

Дата: 04.02.2021 15:40
Кількість переглядів: 3304

Фото без опису

З метою профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей, протягом 2020 року службою у справах дітей проведено 18 профілактичних заходів (рейдів), в тому числі рейд «Урок», під час яких обстежено умови проживання 81 сім’ї, які опинились в складних життєвих обставинах, направлено 10 подань в Луцьке РВП ЛВПГУНП у Волинській області про притягнення 12 батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Під час рейдів виявлено 11 дітей, які залишились без піклування батьків, самовільно залишили місце проживання та потребували соціального захисту: 10 дітей влаштовано в притулок для дітей служби у справах дітей облдержадміністрації м. Рожище , 1 дитину – в заклад охорони здоровя.

Встановлено статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 4 дітям, прийнято рішення про втрату статусу дітей, позбавлених батьківського піклування щодо 3 дітей.

Обстежено умови проживання 24 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів (піклувальників) та прийомних сім’ях.

Протягом року 2 дітей, залишених без батьківського піклування влаштовано в КУ «Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей».

Стан виконання батьківських обов’язків батьками 9 сімей розглянуто на засіданні комісії з питань захисту прав дитини.

У КП «Волинський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки» за заявою матері влаштовано 1 дитину, 2 дітей за висновком органу опіки та піклування селищної ради повернуто з даного закладу в біологічні сім’ї.

У 2020 році підготовлено та подано до суду 2 позови про позбавлення              3 батьків батьківських прав відносно 5 дітей, 1 з яких задоволено, 1 перебуває в стадії розгляду.

Взято участь в 6 судових засіданнях з розгляду цивільних справ (представлення інтересів дітей при позбавленні батьків батьківських прав, захист житлових та майнових прав).

Протягом 2020 року службою розглянуто 44 письмові та 37 усних звернень громадян. За результатами розгляду письмових звернень надано          3 дозволи на вчинення правочинів щодо нерухомого майна, видано 1 висновок про доцільність позбавлення батьківських прав, прийнято 1 рішення щодо визначення місця проживання дитини, надано 10 погоджень на перебування дітей в святкові та вихідні дні в закладах інституційного догляду, надано           8 дозволів на цілодобове перебування дітей в інтернатних закладах, встановлено піклування щодо 1 дитини-сироти, 1 опіку над майном дитини, прийнято рішення про влаштування 1 дитини в будинок дитини, 2 рішення – про повернення дітей з будинку дитини, 15 – надання актів обстеження умов проживання, вжиття заходів впливу до батьків.

Дано дозволи на відрахування з навчальних закладів 2 дітей у зв’язку з зміною ними місця навчання.

Здійснено перевірку стану виховної роботи 2 навчальних закладів територіальної громади.

Розглянуто 7 подань з навчальних закладів та вжито заходів щодо залучення до навчання 17 дітей, проведено профілактичні бесіди з батьками.

Взято участь у спільному з Міністерством соціальної політики України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГС «Українська Мережа за права дитини» проекті «Оцінка та реагування на виклики у сфері захисту прав дітей під час пандемії COVID-19». В рамках реалізації проекту та з метою здійснення моніторингу безпеки та потенціалу сімей, до яких повернулися діти із закладів інституційного догляду та виховання, соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах розпорядженням селищного голови від 12 серпня 2020 року №121 створено міждисциплінарну команду. Протягом серпня-вересня 2020 року командою здійснено моніторингові візити у 17 сімей. За результатами візитів, визначено потреби 5 сімей, які згодом від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГС «Українська Мережа за права дитини» отримали подарунки (меблі для дітей, побутову техніку, предмети гігієни).

Проведено 13 засідань комісії з питань захисту прав дитини.

Розроблено та затверджено рішенням виконавчого комітету селищної ради від 30 січня 2020 року №3 заходи щодо профілактики злочинності, правопорушень та шкідливих звичок серед дітей, прийнято рішення виконавчого комітету від 30 січня 2020 року №2 «Про обмеження перебування неповнолітніх дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях у вечірній та нічний час без супроводу дорослих на території Торчинської селищної ради».

З учнями навчальних закладів громади проведено 21 профілактичний захід (бесіди, години спілкування, зустрічі) щодо попередження правопорушень, шкідливих звичок, булінгу.

З нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей  ВОБФ «Дитяча місія. Україна» (голова правління Людмила Лонюк) вручено продуктові набори        13 сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах.  Для 44 дітей за кошти місцевого бюджету були придбані подарунки (ігри, іграшки, енциклопедії, приладдя для творчості).

 

 

Служба у справах дітей селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь