20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН проголосила Декларацію прав дитини, яка визначила основні життєві потреби дитини: право на національність та ім’я, на освіту, на заборону дитячої праці, на відпочинок та розвиток

Дата: 20.11.2020 09:00
Кількість переглядів: 1274

Через 30 років, 20 листопада 1989 року, Генеральною Асамблеєю ООН прийнята та відкрита для підписання, ратифікації та приєднання Конвенція ООН про права дитини – міжнародний документ, який вперше в історії людства визначив повний спектр прав дитини та правові  стандарти у сфері захисту прав дитини.

 

Ратифікувавши в 1991 році Конвенцію ООН про права дитини, Україна не тільки поклала на себе зобов’язання щодо захисту прав дітей, але й визнала свою відповідальність перед світовим співтовариством щодо забезпечення на своїй території всіх положень цього документа.

Стало доброю традицією щороку 20 листопада відзначати День спільних дій в інтересах дітей. Цей день ще раз нагадує всім нам, що не потрібно залишати поза увагою жодної дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, з тих чи інших причин залишилася без батьківського піклування. Ми, дорослі, маємо робити усе, щоб дитячі мрії стали дійсністю, щоб кожна дитина була оточена любовю, турботою та захистом.

Нехай наші діти якомога довше залишаються дітьми. Безтурботними, веселими, радісними. Нехай небо завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим. А батькам побажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забувайте, що саме ви відповідаєте за щасливе і безпечне дитинство дітлахів!

Хай дитячі посмішки висвітлюють нашу планету, і кожен із маленьких мешканців нашої землі, нашої громади буде здоровим і щасливим!

 

 

З повагою

Селищний голова

Юрій Кревський

 

Начальник служби у справах

дітей селищної ради

Руслана Христін


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь