В Торчинській ОТГ запроваджуватимуть нові принципи правоохоронної діяльності, орієнтованої на громаду

Дата: 14.08.2020 16:02
Кількість переглядів: 7992

Фото без опису

11 серпня голова Торчинської громади Юрій Кревський зустрівся з приватними підприємцями, депутатами селищної ради, керівниками освітніх закладів Торчина, активними жителями громади з метою обговорення проблем громадського порядку та безпеки у Торчинській ОТГ.

На зустрічі обговорювали перспективи впровадження принципів поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду, а також шляхи вирішення проблем щодо громадського правопорядку в селищі.

Юрій Михайлович, очільник громади, зауважив:

- Однією з найважливіших проблем у нашій громаді є забезпечення правопорядку та безпеки місцевих жителів. І це пов'язане з багатьма чинниками.

Задля вирішення проблем безпеки у громаді ведеться тісна співпраця керівництва громади з керівниками обласної поліції.

В рамках такої співпраці буде облаштовано кімнату та надано усе необхідне для роботи поліцейського громади. Держава бере на себе зобов»язання надати службовий автомобіль для поліцейського. Важливо, що захисник правопорядку буде постійно знаходитися на території громади, слідкувати за порядком, співпрацювати з місцевою владою та налагоджувати контакти з жителями громади.

«Робота поліцейського офіцера громади буде більш ширшою, ніж у його колег. Дільничний повинен бути частиною громади і надавати якісні послуги людям», – зазначив очільник громади.

Також Юрій Михайлович наголосив про важливості прийняття на сесії селищної ради Програми забезпечення громадської безпеки та правопорядку на території Торчинської громади.

Важливим кроком покращення стану правопорядку на території громади Юрій Михайлович бачить у встановленні камер відеонагляду. Але це має бути системна та цілісна мережа, яка дасть можливість зменшити кількість злочинів та хуліганства на території громади. Очільник громади бере на себе зобов»язання щодо виготовлення проєктної документації щодо встановлення камер відеоспостереження.

Очільник громади звернувся до присутніх з пропозицією об'єднати зусилля місцевої влади та приватних підприємців, які можуть допомогти реалізувати цю ідею, поставивши камери відеоспостереження на будівлях магазинів та споруд, які їм належать.

Олександр Вознюк, директор Торчинського професійного ліцею зазначив, що проблема правопорядку та безпеки в громаді надзвичайно актуальна, адже учні очолюваного ним навчального закладу часто потерпають від протизаконних дій місцевих підлітків, осіб національних меншин, які проживають на території громади.

«Я знаю з власного досвіду, яка величезна ноша лежить на плечах голови селищної ради, а особливо зараз, коли, із утворенням громади, територія в рази збільшилася, а, отже, і побільшало проблем. Але питання безпеки громадян – одне з найважливіших, тому – розпочинайте цю роботу, Юрію Михайловичу, затверджуйте Програму, а ми, зі своєї сторони, завжди підтримаємо та допоможемо», - резюмував Олександр Сергійович.

Також приватні підприємці запропонували створити громадські формування зі складу місцевих жителів, які на місцях оперативно реагуватимуть на певні виклики. Та це треба зробити виключно в правовому полі та з дотриманням норм чинного законодавства.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про те, що у Торчинській громаді будуть впроваджуватися нові принципи правоохоронної діяльності, орієнтованої на громаду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь