Про проведення перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасних випадків на виробництві (членам їх сімей) з 01 березня 2020 року та їх виплата у І кварталі 2020 року

Дата: 21.04.2020 17:06
Кількість переглядів: 532


Щомісячні страхові виплати підлягають перерахуванню на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати (доходу) в Україні.
Коефіцієнт перерахунку відповідає 50 відсоткам показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50 відсоткам показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, визначеного відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за три календарні роки, що передують року, в якому проводиться збільшення, порівняно з трьома календарними роками, що передують року, який є попереднім щодо року, в якому проводиться збільшення.
За наявності фінансових можливостей бюджету Фонду розмір щорічного збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, який застосовується для здійснення перерахунку, передбаченого абзацом другим цього пункту, може бути збільшений, але не повинен перевищувати 100 відсотків показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року, в якому проводиться збільшення.
Розмір та дата такого збільшення визначаються у межах бюджету Фонду за рішенням Кабінету Міністрів України.
У 2018-2020 роках перерахування сум щомісячних страхових виплат проводиться з 01 березня, за умови зростання у попередньому календарному році середньої заробітної плати (за даними центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики), відповідно до коефіцієнта, затвердженого Кабінетом Міністрів України.
Перерахування розміру щомісячної страхової виплати проводиться, виходячи з відкоригованої заробітної плати на коефіцієнт підвищення страхових виплат, затверджений Кабінетом Міністрів України.
Розмір щомісячної страхової виплати обчислюється відповідно до відкоригованої заробітної плати та відсотку втрати працездатності, встановленого МСЕК.
Розмір щомісячної страхової виплати особам, що мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого, визначається відповідно до відкоригованої заробітної плати.
При цьому відкоригована заробітна плата не може перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.
Максимальний розмір щомісячної страхової виплати після проведеного перерахування відповідно до частини другої статті 37 Закону № 1105 не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на дату проведення перерахунку.
Визначена раніше сума щомісячної страхової виплати зменшенню не підлягає.
Бюджетом Фонду на 2020 рік передбачено проведення перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей) з 01 березня 2020 року.  Перерахунок здійснюється Фондом на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020, відповідно до якої виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей було збільшено на 11%.
Виконавча дирекція Фонду соціального страхування України профінансувала свої робочі органи для здійснення ними підвищених щомісячних страхових виплат потерпілим у повному обсязі.
Упродовж  першого кварталу 2020 року Луцьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області направило  1,6 млн. гривень на фінансування щомісячних страхових виплат для 251 потерпілого на виробництві та членів їх сімей. Видатки за цим напрямом зросли на 82,7 тис. гривень порівняно з відповідним періодом  2019 року.
Середній розмір щомісячної страхової виплати постраждалим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань у Луцькому відділенні  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області склав 2,1 тис. грн. 
Луцьким відділенням Фонду у І кварталі 2020 року  було надано одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності  одному    потерпілому  на суму 13,8 тис. грн.  
За  І квартал 2020 року  Луцьким відділенням проведено  виплати на відшкодування допомоги по тимчасовій непрацездатності потерпілим від нещасних випадків на виробництві на суму 16,13 тис. грн. Середній розмір допомоги, яка була надана 6 потерпілим, становить 2,7  тис. грн.
Також була проведена відповідна робота щодо медичної та соціальної реабілітації потерпілих від нещасних випадків на виробництві. На цей вид страхових виплат перераховано 103,44 тис. грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь