Запобігання правопорушень серед дітей – справа спільна

Дата: 11.03.2020 09:21
Кількість переглядів: 989

Фото без опису

Згідно статті 4 Закону України „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, одним із головних завдань служби у справах дітей є розроблення і здійснення заходів щодо забезпечення прав, свобод і законних інтересів неповнолітніх, запобігання вчиненню ними правопорушень.

Під профілактикою правопорушень серед дітей, згідно цього Закону, слід розуміти діяльність органів і служб у справах дітей, спеціальних установ для дітей, спрямовану на виявлення та усунення причин і умов, що сприяють вчиненню дітьми правопорушень, а також позитивний вплив на поведінку окремих дітей на території України, в її окремому регіоні, в сім’ї, на підприємстві, в установі чи організації незалежно від форм власності, за місцем проживання.

Саме з цією метою службою у справах дітей Торчинської селищної ради розроблено та затверджено рішенням виконавчого комітету селищної ради           від 30 січня 2020 року №3 «План заходів щодо профілактики злочинності, правопорушень та шкідливих звичок серед дітей», який спрямований на організацію та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з батьками щодо належного виконання батьківських обов’язків по вихованню, навчанню та утриманню дітей, дотримання режиму їх перебування на вулицях, закладах дозвілля, громадських місцях у вечірній та нічний час; профілактичної роботи з дітьми щодо запобігання шкідливих звичок, правопорушень, проявів булінгу та інших негативних явищ. До виконання Плану заходів залучено службу у справах дітей селищної ради, навчальні заклади об’єднаної територіальної громади, ювенальну превенцію Луцького РВП ЛВП ГУНП у Волинській області, старостинські округи.

Також Торчинською селищною радою та Луцьким РВП ЛВП ГУНП у Волинській області підписано План спільних профілактичних заходів з попередження вчинення правопорушень дітьми та стосовно них, запобігання фактам втягненню неповнолітніх у злочинну діяльність на 2020 рік.

З метою профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей, протягом 2019 року службою у справах дітей селищної ради проведено 21 профілактичний захід (рейд), під час яких виявлено та поміщено в притулок для дітей служби у справах дітей облдержадміністрації м. Рожище 2 дітей, які потребували соціального захисту. Також виявлено 1 дитину, умови проживання якої загрожували її життю та здоров’ю. Прийнято рішення виконавчого комітету селищної ради про негайне відібрання дитини у батьків, малолітню влаштовано в заклад охорони здоров’я. Складено 92 акти обстеження умов проживання сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, направлено 11 подань в Луцьке РВП ЛВПГУНП у Волинській області про притягнення до адміністративної відповідальності батьків, які неналежно виконують батьківські обов’язки по вихованню, навчанню та утриманню дітей.

В рамках проведення Всеукраїнського рейду «Урок», виявлено 5 дітей, які станом на 01 вересня 2019 року не приступили до навчання в навчальних закладах. Вжито заходів щодо залучення цих дітей до навчання.

У навчальних закладах об’єднаної територіальної громади службою у справах дітей спільно з ювенальною превенцією Луцького РВП ЛВПГУ НП у Волинській області проведено лекції, круглі столи, перегляд відеороликів на тему «Профілактика правопорушень, шкідливих звичок та прояву булінгу в учнівському середовищі».

 

 

Служба у справах дітей

Торчинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь