СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ІНФОРМУЄ

Дата: 18.02.2020 16:34
Кількість переглядів: 829

Фото без опису

З метою попередження злочинності та протиправних дій як з боку дітей, так і проти них, забезпечення батьками належного виконання батьківських обов’язків за виховання та розвиток дітей, законодавством України встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час на вулиці.

Зокрема згідно статті 20-1 Закон України «Про охорону дитинства», діти віком до 16 років з 22.00 до 6.00 години можуть перебувати закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг або закладах громадського харчування лише в присутності батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, які провадять діяльність у сфері розваг, закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з 22.00 до 6.00 години дітей до 16 років без супроводу батьків чи законних представників. Також вони мають право з 22.00 до 6.00 години вимагати у відвідувача документ, що засвідчує особу.

Враховуючи вищевикладене, виконавчим комітетом селищної ради прийнято рішення від 30 січня 2020 року № 2«Про обмеження перебування неповнолітніх дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях у вечірній та нічний час без супроводу дорослих на території Торчинської селищної ради».

Згідно рішення, обмежено перебування дітей віком до 16 років у вечірній та нічний час, а саме з 22.00 години до 06.00 години в закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, громадського харчування та інших громадських місцях на території Торчинської селищної ради без супроводу батьків та законних представників.

Керівників, власників, орендарів об’єктів торгівлі (магазинів, кафе, барів, літніх майданчиків) зобов’язановживати заходи щодо недопущення у такі заклади з 22.00 години до 06.00 годинидітей до 16 років без супроводу батьків або законних представників, а також забезпечити наявність інформаційних табличок про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-ти років.

Відповідальність за перебування дітей у розважальних закладах та закладах громадського харчування у період з 22.00 години до 06.00 години без супроводу батьків чи законних представників, або особи яка супроводжує і несе персональну відповідальність за дитину, покладено на адміністрації вищевказаних закладів та батьків.

 

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства:

1. Кодекс України про адміністративні правопорушення:

Ст.180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.Згідно зі ст. 255 КпАП, протоколи про порушення ст. 180-1 КпАП вправі складати органи внутрішніх справ.

Далі справи про адмінправопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть у суді (ст. 221 КпАП). Посадових осіб підприємств, установ, організацій сфери розваг або громадського харчування очікує штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь