Нарада щодо поводження з твердими побутовими відходами в Торчинській громаді

Дата: 22.01.2020 11:46
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

21 січня відбулася робоча нарада за головування очільника Торчинської громади Юрія Кревського. На нараду були запрошені начальник Торчинського ВУЖКГ Олександр Дєтков, депутати Торчинської селищної ради.

На нараді розглядалася питання щодо поводження з твердими побутовими відходами у Торчинській громаді.

Голова громади, Юрій Кревський зауважив, що у 2019 році коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури об’єднаних громад був придбаний новенький сміттєвоз. Тому  одним із важливих завдань є вирішення питання щодо організації централізованого вивозу сміття по всіх населених пунктах Торчинської громади.

Юрій Михайлович сказав, що у Торчині процес централізованого вивозу сміття на 60% є організованим. А от у інших населених пунктах громади це питання залишається відкритим. Тепер, коли Торчинське ВУЖКГ має  власний сміттєвоз, це питання потребує негайного вирішення. Процес централізованого вивозу сміття може бути організований по різному. Але, зваживши усі «за» і «проти», вивчивши досвід інших громад, Юрій Кревський запропонував здійснювати вивіз сміття наступним чином:  кожна людина зможе придбати спеціальний маркований мішок для сміття, об’ємом 0,125м3 . Мішки для сміття будуть продаватися у зручних та доступних для людей місцях: сільських радах, місцевих магазинах, ВУЖКГ смт Торчин. Крім цього, усім бажаючим ВУЖКГ встановить контейнери для сміття біля будинків, уклавши угоди на вивезення твердих побутових відходів. Сміття буде вивозитися згідно графіка.

Така модель вивозу твердих побутових відходів, вважає  Юрій Михайлович,  дасть можливість кожному мешканцю громади позбуватися сміття у законний спосіб. Адже  Статтею 33 Закону України «Про відходи» забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових, у підземних горизонтах, на території міст та інших населених пунктів.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн).

Юрій Михайлович сказав, що  найближчим часом відвідає усі старостинські округи громади, поспілкується з місцевими жителями та пояснить важливість врегулювання питання вивозу твердих побутових відходів по всій громаді. (Графік виїзних засідань голови Торчинської громади, Юрія Кревського опублікуємо згодом).

Також до інформаційно-просвітницької роботи з цього питання повинні максимально долучитися в.о.старост усіх старостинських округів, депутати, педагогічні працівники та учнівський колектив освітніх закладів.

Розуміємо, що будуть виникати складнощі в організації вивозу сміття, але усі мешканці Торчинської громади мають чітко розуміти відповідальність кожного за чисте довкілля.

Ми – за життя без сміття!!!! І закликаємо вас дотримуватися цього правила.  Адже усім відоме прислів’я: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь