Насильству немає виправдання

Дата: 12.12.2019 10:38
Кількість переглядів: 372

Фото без опису

Насильство в сім’ї – будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім’ї як людини та громадянина і наносять йому моральну, фізичну, психологічну шкоду. 

Законом встановлено, що до кривдника (особи що вчинила домашнє насильство у будь-якій формі) суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству може бути встановлено спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству. До спеціальних заходів щодо протидії домашньому насильству належать:

1) терміновий заборонний припис стосовно кривдника (виноситься уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України);

2) обмежувальний припис стосовно кривдника (видається судом);

3) взяття на профілактичний облік кривдника та проведення з ним профілактичної роботи (здійснюється уповноваженими підрозділами органу Національної поліції України);

4) направлення кривдника на проходження програми для кривдників (відповідальними за виконання програм для кривдників, є місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування).

Дитинство без насильства

На жаль, тисячі українських дітей страждають від жорстокого поводження та насильства. Діти мають право на захист від приниження, яке карається законом.

0-800-500-33-50Національна «гаряча лінія» з питань насильства та захисту прав дітей (безкоштовно, анонімно, конфіденційно)

Поради батькам:

Поважайте дітей і довіряйте їм, не принижуйте, більше розмовляйте з дітьми, вибачайте та допомагайте їм; подавайте приклад хорошої поведінки і пам’ятайте, що любов є найважливішою потребою усіх дітей.

 

Служба у справах дітей Торчинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь