Козацькому роду нема переводу

Дата: 10.12.2019 12:02
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

З нагоди річниці Революції Гідності у Садівській ЗОСШ Луцького району відбувся урочистий захід – «З Україною у серці». Це була розширена Козацька рада Садівської козацької республіки, яка активно діє уже біля 20 років.
Кожен клас перетворений в козацький курінь, який має свого отамана, берегиню і старшин, гасло і пісню, символ і хоругву. Понад 120 дітей середньої школи від малого до старшокласника, у вишиванках півтори години перед присутніми читали і співали, танцювали і проводили козацькі обрядодійства не тільки про козацькі звичаї, а й закликали до боротьби за свободу і незалежність України-неньки, дякуючи воїнам –захисникам, які воюють на Сході України проти московського агресора та його колаборантів-бойовиків.
Спершу запалили свічки пам’яті за полеглих Героїв Небесної сотні та Героїв АТО. Ні однієї заминки у проведені концертного заходу не сталося. Діти декламували вірші, завзято співали під акомпанемент свого вчителя історії і музики Віктора Ярославовича. Він же був і режисером, і сценаристом, і постановником та організатором проведення святкового патріотичного обрядодійства.
Дітей-козачат привітали гості, які приїхали на свято – Олександр Середюк – отаман ГО «Школа козацького гарту», письменник і дослідник українського козацтва, який декілька років вів у школі секцію з козацького бойового мистецтва; Юрій Кревський – голова Торчинськго ОТГ та Ольга Лукащук – завідуюча гуманітарним відділом ОТГ. Під оплески присутніх вони подарували козачатам мультимедійний проектор.
Ці діти виростають не тільки під гаслами «Слава Україні!», а й високими принципами європейської демократії, свободи та особистої гідності. Цвіт нашої нації, уже ніколи не стануть «шаріковими», ватниками та плебеями, зручним «тістом» у виліплені новітнього «гомосоветікуса».
Міцний триувірат, який склався в цьому волинському осередку простої сільської школи між головою ОТГ, директором школи Ігорем Федорком та отаманом Садівської козацької республіки – Вікторем Ящуком, стала взірцем національно-патріотичного виховання не тільки у Луцькому районі, а й у Волинському краї в цілому.
Бо козацькому роду не буде переводу! Козаки в колисках, козаки у школах виростають знов!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь