30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 30.07.2019 12:17
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. За неофіційними даними в світі близько 4 млн. осіб щороку переправляються через кордони держав для використання в підневільній праці. В сучасну работоргівлю втягуються навіть держави, які уникнули рабовласницького періоду у своїй історії.

Для України торгівля людьми в її сучасному розумінні постала наприкінці ХХ століття. Сукупність соціально-економічних умов, специфіка географічного положення та справжній «хаос» на українських кордонах призвели до того, що Україна перетворилася в країну-транзит «живого товару». Особливо загрозливих форм набула торгівля жінками та дітьми.

Торгівля людьми – це добре організований транснаціональний злочинний бізнес, тісно пов'язаний з такими явищами як проституція, наркоманія, порноіндустрія. Проблема полягає в тому, що розслідування, виявлення таких злочинів – практично неможливе.

Проте, слід зазначити, що останнім часом намітились певні позитивні зрушення у ставленні до проблем торгівлі людьми як пересічних громадян, так і представників владних структур. В Україні створено правову базу для боротьби з торгівлею людьми: КК України в ст. 149 встановлює відповідальність за цей вид злочину, розроблено урядову програму щодо запобігання торгівлі жінками і дітьми.

Кожному, хто потрапив у рабство, можна допомогти та покарати кривдників, але для цього потрібно повідомити відповідні служби!

            Важливо!

  • Якщо Ви постраждали від торгівлі людьми за кордоном або в межах України, зателефонуйте Департаменту боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми МВС України за телефоном:
  • (044) 374 37 79 (пн. –сб. з 09.00 до 18.00 год);
  • В екстерних випадках та стосовно розшуку осіб, зниклих за кордоном, можна звертатися на гарячу лінію Укрбюро Інтерполу за телефоном:
  • (044) 254 98 36 (цілодобово);
  • Якщо ви стали свідком будь-яких протиправних дій щодо неповнолітньої дитини, просимо Вас телефонувати у службу у справах дітей Луцької райдержадміністрації за телефоном:
  • (0322) 760 407та службу у справах дітей Торчинської селищної ради за телефоном: 791 044.

 

Служба у справах дітей Торчинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь