Звернення голови Торчинської селищної ради з нагоди Дня пам’яті і примирення та 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2019 15:08
Кількість переглядів: 440

Дорогі ветерани!

Дорогі захисники Української держави!

Шановні жителі Торчинської громади та гості нашого селища!

Щиро і сердечно вітаю вас із 74-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цього знаменного дня вшановуємо тих, хто у 1939 - 1945 роках виборов нашу свободу та захистив рідну українську землю, кому всі ми зобов’язані звільненням від нацистського поневолення. Ми висловлюємо повагу усім борцям з цим нелюдським режимом і віддаємо шану пам’яті жертвам війни та жертвам нацистських переслідувань.

У роки воєнного лихоліття українці заплатили за право жити на своїй землі десятьма мільйонами життів своїх синів і дочок. Це надзвичайно висока плата. Своєю кров’ю за це заплатили, зокрема, 87 уродженців Торчина, яких назавжди розлучила з рідними невблаганна війна.

Цього дня ми схиляємося у доземному поклоні перед нині живими, усіма тими, хто проніс через важкі

Нині, на знак нашої шани згадуємо усіх патріотів національного Руху Опору, Української повстанської армії, яка у дні війни відкрила всередині України другий фронт боротьби з військами Вермахту. Попри явну приреченість і неминучу загибель, вони стали переможцями, бо перемогла їхня віра у майбутню українську державу.

З болем і скорботою поминаємо усіх невинних жертв, яких на українській землі забрав смерч Другої світової війни. У цьому пеклі було страждання мільйонів, наш бездержавний народ не міг його зупинити, але він мобілізував усі свої сили задля перемоги людськості. Не оминаємо жодної важкої сторінки нашої історії і саме так  відновлюємо правду, за якою стоїть великий і соборний подвиг Українського народу – народу, який переміг смерть і врешті відродив свою державу.

Нинішній день – це не лише данина історичній пам’яті, а й час для глибоких роздумів про наше сьогодення. На  превеликий жаль, цю дату ми зустрічаємо   зі зброєю в руках. Нинішні захисники України з честю продовжують героїчні традиції фронтовиків. За цей час багато мужніх торчинців стали справжніми захисниками держави у такий надскладний для неї період. Ми з вами можемо пишатися героїзмом, сміливістю та патріотизмом  наших земляків, які пройшли службу в зоні російсько-української війни на сході України та тими, хто ще не повернувся і з честю виконує свій громадянський обов’язок – захист рідної держави.

Шановні ветерани Другої світової війни та нинішні захисники України, саме Вам завдячуємо свободою та мирним небом, тим, що сьогодні можемо ростити дітей, обробляти лани, посміхатися сонцю.

Цінністю кожного громадянина України має бути пам’ять про всіх наших визволителів в минулому і сьогоденні, щоб кожна весна приносила тільки мир, свободу, добробут в кожну родину.

Бажаємо Вам нетанучого здоров'я, захисту з небес, добра та благополуччя.

Нехай мир і злагода завжди живуть на нашій землі!

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь