Притягуємо до відповідальності батьків, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків

Дата: 07.05.2019 16:51
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

 

Відповідно до пункту 2 розділу 2 Програми соціального захисту дітей, профілактики бездоглядності та правопорушень в дитячому середовищі на 2019-2022 роки,головними спеціалістамивідділу соціального захисту, у справах дітей, сім’ї та молоді селищної ради Христін Русланою Віталіївною та Мокіч Вікторією Валеріївною спільно з виконувачем обов’язки старости села Садів Шендюхом Іваном Івановичем 06травня 2019 року проведено профілактичний захід (рейд) на території села Садів та села Білосток.

Під час рейду обстежено умови проживання 17 дітей, які проживають в 4 сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. З батьками проведено профілактичні бесіди щодо створення належних умов проживання, виховання та розвитку дітей, забезпечення повноцінного харчування. Розяснено статті 150, 152, 164, 180Сімейного кодексу України(батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток); статтю 12 Закону України Про охорону дитинства(кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, створювати належні умови для розвитку її здібностей та несуть відповідальність за невиконання та ухилення від виконання батьківських обов'язків).

За результатами рейду та обстеження умов проживання(в будинках було брудно, порушено санітарно-гігієнічні умови) направлено подання в Луцьке РВП ЛВПГУНП у Волинській області про притягнення 5 осіб до адміністративної відповідальності за ч. 1 статті 184 КУпАП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь