Нарада щодо графіку роботи ФАПів у населених пунктах Торчинської громади

Дата: 10.04.2019 17:08
Кількість переглядів: 1267

Фото без опису

10 квітня 2019 року в Торчинській селищній раді відбулася робоча нарада за участю Оксани Чертюк, головного лікаря КНП «Луцький районний центр ПМСД», Андрія Коновала, головного лікаря КНП «Торчинська районна лікарня Луцької районної ради», сімейних лікарів, в.о.старост старостинських округів Торчинської ОТГ,  депутатів селищної ради.  

На нараді розглядалося питання щодо роботи ФАПів на території Торчинської ОТГ. У зв’язку з медичною реформою, яка запроваджується в Україні,  графік роботи працівників ФАПів змінився. Позиція Юрія Кревського,  голови громади,  однозначна: жителі Торчинської громади мусять бути забезпечені якісним медичним обслуговуванням.   Графіки виїздів сімейних лікарів по сільських ФАПах повинні бути максимально оприлюднені.

Оксана Чертюк, головний лікар КНП «Луцький районний центр ПМСД», зазначила, що фельшерсько-акушерські пункти у селах закриватися не будуть. Сімейні лікарі, згідно графіка, будуть надавати медичні послуги жителям громади. Але кожен повинен розуміти, що послуги, які надаються в амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, набагато якісніші, аніж ті, які надаватимуться у ФАПах. Тому треба звикати до тісної  співпраці з лікарем, з яким жителі громади уклали договір.

Сімейні лікарі, в свою чергу, пообіцяли розмістити графіки виїзду лікарів у сільські ФАПи  на дошках оголошень. Також ця інформація буде висвітлена на сайті громади.

Марія Степанюк, сімейний лікар Білостоцької амбулаторії загальної практики - сімейної медицини зазначила про  доцільність покращення умов праці в Садівському ФАПі, адже будівля потребує капітального ремонту. Юрій Кревськиий  доручив Шендюху Івану, в.о.старости Садівського старостинського округу, вивчити дане питання та подати пропозиції щодо покращення умов праці у  Садівському фельшерсько-акушерського пункті.

Важливо зрозуміти усім: для надання якісних медичних послуг жителі громади, окрім фельшерсько-акушерських пунктів, які є у старостинських округах Торчинської ОТГ, повинні звертатися безпосередньо до свого сімейного лікаря в амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. Ваш лікар стане агентом сім’ї в системі охорони здоров’я. Він буде слідкувати за здоров’ям і повністю забезпечувати первинну діагностику. Саме на таку форму роботи націлена сучасна медична реформа.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь