Світла пам’ять про Анатолія Шапова вічно житиме у наших серцях!

Дата: 27.03.2019 10:04
Кількість переглядів: 953

Фото без опису

Людина народжується не для того, щоб зникнути невідомою порошинкою. Людина народжується для того, щоб лишити після себе слід — у пам'яті, в серцях інших людей. Торчинська земля багата доньками та синами, які прославляли та прославляють свою батьківщину на теренах Волині, України та поза її межами.

Одним із відомих людей, які назавжди залишилися в історії Торчина, є Анатолій Шапов, самодіяльний композитор, засновник заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос», заслужений працівник культури України.

Анатолій Шапов – засновник і своєрідний мотор «Колоса» – понад три десятиліття працював його художнім керівником. У 1971 році йому присвоїли звання заслуженого працівника культури. Нагороджений трьома орденами, в тому числі двома – Трудового Червоного Прапора. Глибоку шану і загальне визнання він заслужив важкою, копіткою працею, своїм талантом й умінням.

Анатолій Шапов творив пісні, які й нині привертають увагу слухача своїм тонким ліризмом, зворушливою мелодійністю. Популярними стали його пісні «Відлітають лелеки», «Рідна земле», «Мамина коса», «Соловейко», «Мальви», «Ти не їдь із села» та інші. Ряд мелодій Анатолія Шапова й нині звучать у композиціях колективу.

Приємно, що справа славетного сина Торчинської землі живе і донині, даруючи людям красу української пісні, прищеплюючи любов до українських звичаїв та традицій.

23 березня  2019 виповнилося тридцять років з того часу, як пішов із життя Анатолій Шапов. Учасники заслуженого народного ансамблю пісні і танцю  "Колос"  на чолі з керівником, Олександром Огородніком, вшанували пам’ять засновника  ансамблю та поклали квіти до його могили.

Світла пам’ять про митця вічно житиме у наших серцях!

Ми   завжди будемо пам’ятати людей, які творили славну історію нашого селища!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь