Урочистості з нагоди Міжнародного Дня рідної мови в Будинку культури селища Торчин

Дата: 22.02.2019 22:31
Кількість переглядів: 784

Фото без опису

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам.. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Мова  –  духовний  скарб  нації. Вона є  найголовнішою ознакою народу,  що  дає  йому право називатися нацією.

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі.

«Чудовий скарб у тебе – рідна мова!», - під такою назвою 21 лютого в Будинку культури смт Торчин відбувся вечір з нагоди Міжнародного Дня рідної мови.

Присутні могли насолодитися чудовими танцювальними композиціями від вихованців танцювального гуртка ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник гуртка – Деленів Т.М.) та танцювального гуртка Будинку культури смт Торчин (керівник гуртка – Сахарук Н.С.). Також лунали пісенні композиції про рідну мову та Україну. Діти майстерно декламували вірші про рідне слово.

На заході був присутній Андрій Криштальський -  поет, прозаїк, публіцист,  автор книжок, редактор літературно-мистецького журналу «Терен» та засновник видавництва «Волинська мистецька агенція «Терен». Він закликав присутніх пишатися рідним словом, шанувати свою мову, адже мова – найважливіше надбання народу і ознака державності.

Також до присутніх звернувся народний артист, художній керівник заслуженого народного ансамблю «Колос» Олександр Огороднік, який подякував усім учасникам дійства, зокрема, Ользі Федорчук, вчителю української мови та літературі ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Торчин, за допомогу в організації заходу. Олександр Володимирович наголосив, що рідна мова, рідне слово, українська пісня – це неоціненний скарб українського народу.

А й справді: цінуймо свою мову, відроджуймо традиції, любімо все, що зветься Україна. Ось тоді ми будемо непереможною нацією і квітучою  країною!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь