Засідання ММО вчителів української мови та літератури

Дата: 20.02.2019 14:43
Кількість переглядів: 918

Фото без опису

14.02.2019р в ЗОШ І-ІІІ ст. смт Торчин відбулося засідання вчителів української мови і літератури Торчинського ММО, на якому педагоги досліджували  особливості інноваційного навчально-виховного процесу в умовах НУШ.

На семінарі були розглянуті питання теоретичного та практичного плану. З доповіддю-презентацією «Реалізація принципів компетентнісного підходу у навчанні та вихованні особистості як один із шляхів оновлення змісту освіти в світлі реалізації Державного стандарту освіти та в контексті НУШ» виступила учитель Філонюк О. М. На основі цього виступу присутні виконали вправу  «Школа майбутнього», висловивши свої думки щодо ролі інновацій у НУШ та бачення майбутнього освіти.

Проблему компетентнісного підходу у навчанні й вихованні особистості досліджувала на показовому уроці з української мови у 8-А класі вчитель Цибуліна О. Ф., а вчителі побачили у відповідях учнів риси компетентного випускника майбутнього.

Учитель Домальчук О. Ю., яка є керівником гуртка «Юні журналісти», презентувала шкільну газету «Фактик», розповіла її історію створення та випуску разом зі своїми гуртківцями.

Але чи не найцікавішою була робота в групах, де педагоги, увійшовши в роль батьків, учнів і вчителів (залежно від вибору), формували еталонну модель сучасного випускника навчального закладу як успішну соціальну особистість. Презентуючи своє бачення, члени ММО прийшли до висновку, що випускник майбутньої школи має бути особистістю, патріотом та інноватором.

На продовження семінару вчитель Цибуліна О. Ф. запросила присутніх у  методичну студію педагога, що атестується, з питанням: «Інтеграція інноваційних технологій у   дизайн сучасного уроку», на якій розповіла вчителям про сучасні методи та форми навчання й використала елементи майстер-класу.

Дуже цікавим і потрібним був виступ учителя Федорчук О. Р., яка ознайомила присутніх з новинами фахової та методичної літератури, а також порадила, де можна її придбати.

Підводячи підсумки семінару, члени ММО відмітили, що програма була дуже насиченою, цікавою, доступною та потрібною.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь