Відповідальність батьків за виховання та розвиток дітей

Дата: 12.02.2019 09:48
Кількість переглядів: 441

Питання виконання батьками обовязків щодо належного виховання, навчання та розвитку своїх дітей завжди було актуальним і важливим. Одним із головних обовязків батьків є турбота про дітей. Згідно законодавства України, батьки повинні виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сімї та родини, своєї Батьківщини. Батьки зобовязані піклуватися про здоровя дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечувати здобуття дитиною повної загальної середньої освіти. Батьки зобовязані поважати дитину. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини. Однак не всі батьки з відповідальністю ставляться до своїх батьківських обовязків, часто нехтують правами та інтересами дітей.

Одним із найважливіших завдань держави є здійснення заходів, спрямованих на поліпшення становища дітей, їх фізичного, інтелектуального і духовного розвитку, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, запобігання вчиненню дітьми правопорушень.

Саме з цією метою відділом соціального захисту, у справах дітей, сімї та молоді Торчинської селищної ради 5 та 8 лютого 2019 року проведено профілактичний захід, під час якого обстежено умови проживання дітей в сімях, що опинились в складних життєвих обставинах.

З батьками проведено профілактичні бесіди щодо належного виконання батьківських обовязків, розяснено статтю 12 Закону України «Про охорону дитинства», статті 150, 155, 164 Сімейного кодексу України, статтю 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь