Загальноосвітній школі Торчина – новий шкільний автобус та ресурсна кімната

Дата: 18.01.2019 01:43
Кількість переглядів: 702

Фото без опису

2019 рік у Торчинській ОТГ розпочинається з приємних подій. На подвір'ї навчального закладу селища красується новенький жовтий автобус «Богдан» на 30 місць. Його придбали для школи за один мільйон вісімсот сорок вісім тисяч гривень за кошти із перехідного залишку освітньої субвенції 2017 року.

Ключі від транспортного засобу 16 січня 2019 року вручив голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

«Розумію, що вам одного автобуса, напевно, мало. Але разом з селищним головою ми будемо думати над тим, аби на вересень ви мали ще один автобус. У нас їх на Волині приблизно 212. І нам ще з 50 не вистачає для повного щастя тих, хто хоче їхати на заняття», – зауважив Олександр Савченко. 


Від імені учнів, їхніх батьків та вчителів школи виступила директор Ольга Ворошик:

-Я хочу сказати, що це надзвичайно велика радість для нас. Це різдвяний подарунок. Це можливість для наших діток долати відстані – від нашого селища до всієї нашої неосяжної Батьківщини.

Голова Луцької районної державної адміністрації Тарас Яковлев, своєю чергою, дав настанови керівництву школи та селищної ради стосовно якісної та дбайливої експлуатації автобуса, щоб він служив громаді якнайдовше.

Голова Торчинської об’єднаної територіальної громади Юрій Кревський подякував Олександру Савченко за подарований автобус та зауважив, що громада сподівається і на подальшу підтримку ОДА.

«Не кожен день громаді дарують такі подарунки, але забігаючи наперед, скажу, що ми ще будемо дуже багато таких подарунків у вас просити. У нас є ще об’єкти, які зараз будуються: дитячий садочок та сучасний спорткомплекс. Не кожна громада має такі об’єкти, але вони нам вкрай необхідні, тому надіюся на вашу підтримку»,–зазначив Юрій Кревський.

Також голова громади додав, що спорткомплекс такого типу – рідкість в Україні. На його території буде зал, який дасть змогу проводити змагання будь-якого рівня. Таким чином, спорткомплекс зможе здаватися в оренду та заробляти на своє утримання. За словами Юрія Кревського, у будівництво вже вклали близько 5 мільйонів гривень. Проте, для його завершення необхідно ще 20 мільйонів. 

«Тут будуть трибуни десь на 200-300 місць, а на 2 поверсі зали -  гімнастичні, акробатичні, боксерський ринг, тренажери, душові, роздягалки, тобто все те, чого потребує спортивний комплекс. В першу чергу він зорієнтований на наших дітей, на дітей ОТГ», – розповів Юрій Кревський.

На території Торчина добудовують новий дитячий садок. Він розрахований на 150-200 діток. Згідно кошторису, для завершення будівництва потрібно ще 29 мільйонів. За наявності коштів, його зможуть добудувати за 6 місяців. 

Окрім того, керівник найвищої виконавчої влади в області оглянув нещодавно облаштовану ресурсну кімнату, в якій будуть займатися діти з особливими освітніми потребами.

Під час оглядин стало відомо, що на території Торчинської ОТГ проживають 13 діток з особливими освітніми потребами, з них п’ятеро охоплено інклюзивним навчанням та семеро – індивідуальним.

Директор Луцького районного інклюзивно-ресурсного центру Юрій Туровський розповідає, що ресурсна кімната облаштована за проектом благодійного Фонду Порошенка, який втілює у життя програму «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Ремонт кімнати обійшовся районному бюджету у 70 тисяч гривень. На облаштування кімнати дидактичним матеріалом і наочністю використано майже 45 тисяч.

Опісля цього голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко разом з головою Торчинської ОТГ Юрієм Кревським оглянули будівництво спорткомплексу та дитячого садочка. Губернатор області зауважив, що є всі передумови для завершення будівництва дитячого садка. Цьому сприяє й реформа децентралізації, яка активно впроваджується на Волині.

Насамкінець, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області відвідав Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового. Цікаво, що це перший музей, який створений на громадських засадах на Волині.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь