Коваленко Володимир Олександрович

Дата: 14.10.2024 17:18
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

Коваленко Володимир Олександрович

24.08.1985 – 19.07.2022

Володимир Коваленко народився 24 серпня 1985 року  у місті Рожище Волинської області. Був старшим сином у сім'ї. Закінчив Топільненську загальноосвітню школу. Згодом Володимира Коваленка призвали на строкову службу, яку проходив у Дніпропетровську. Понад 12 років працював у компанії «Волиньхолдинг» на посаді апаратника з приготування соусів 6-го розряду. У 2019 році звільнився та почав їздити на роботу  до Польщі. Разом з дружиною побудував будинок. Мав багато планів на життя.Володимир був дуже хорошою та доброю людиною. Він ніколи не тримав зла на людей. Був веселий, у будь-якій компанії знаходив спільну мову. З ним ніколи не було нудно, будь-який сум він легко міг розвіяти. До проблем ставився легко і просто, вірив, що все буде добре. Мав багато друзів. Захоплювався домашнім господарством.

Під час повномасштабного вторгнення Володимир записався у місцеву територіальну оборону та згодом приєднався до Збройних Сил України. Служив у 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. Обіймав посаду номера обслуги.

Володимир Коваленко загинув 19 липня 2022 року в результаті вогнепального осколкового поранення, отриманого під час артилерійського ворожого обстрілу в районі населеного пункту Берестове Донецької області. 24 липня 37-річного захисника України поховали на Алеї слави у рідному місті Рожище.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне і бездоганне служіння Українському народові Володимир Коваленко нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно.

Ім’я Героя Володимира Коваленка увічнене на меморіальній дошці, яка встановлена на фасаді Топільненського ліцею.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь