Свистак Тарас  Володимирович

Дата: 14.10.2024 16:47
Кількість переглядів: 13

Фото без опису

Свистак Тарас  Володимирович

07.03.1997 - 16.05.2022

Свистак Тарас  Володимирович народився 7 березня 1997 року в селі Кошів.

1 вересня 2003 року став першокласником Садівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня. Був відмінником, брав участь у  шкільних олімпіадах, активний учасник усіх шкільних і позашкільних заходів: гарно співав, танцював, декламував вірші, мав і спортивні досягнення. Був одним із лідерів громадської дитячої організації «Садівська козацька республіка», отаманом куреня «Чайка».

Після закінчення восьмого класу вступив до Маяківського НВК (ліцей філологічного профілю з поглибленим вивченням німецької та польської мови).

Закінчивши Маяківський ліцей вступив до Львівської Академії Сухопутних Військ імені Петра Сагайдачного.

Коли вступив до Академії, то вже півроку йшла війна на Сході України, то й вирішив стати військовим, усвідомлюючи всю небезпеку.

Швидко минули роки навчання 2014-2018 роки у Львові.

В лавах ЗСУ із 22.08.2014року. Підписав контракт на 5 років з військовою частиною А 1008 (140 МБР) імені Князя Романа Великого, що знаходилась у м.Володимирі Волинської області. З 2018 року перебував у зоні АТО-ООС. У 2019 році брав участь у змаганнях, за що отримав нагороду «Командир року».

Коли почалось повномасштабне вторгнення 24.02.2022 року одразу на фронт.

19.03.2022 року під час проведення наступальних дій бригади в районі північних околиць населеного пункту Снігурівка Миколаївської області в складі розвідувальної групи потрапив під обстріл противника, отримавши кульове поранення в передпліччя, вивів ще двох побратимів.Після завершення лікування, від реабілітації відмовився та з болями в правій руці, яка частково не функціонувала, повернувся на бойові позиції.

Свистак Тарас – начальник штабу, заступник  командира самохідного артилерійського дивізіону. У березні 2022 року достроково отримав звання –капітан.

У квітні 2022 року офіцер виконував бойові завдання у складі бригади по звільненню Харківської області.

16.05.2022 року під час бойових завдань біля населеного пункту Миколаївка Донецької області, внаслідок ворожої артилерії отримав поранення несумісне з життям.

Але перед тим встиг вивести з-під обстрілів близько п’ятдесяти людей  підлеглого особового складу.

Рішенням педагогічної ради Садівського ліцею Торчинської селищної ради (протокод №1 від 31.08.2022 року) ім’я Свистака Тараса  присвоєно Садівській козацькій республіці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь