Улітовський Роман Петрович

Дата: 14.10.2024 16:40
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

Улітовський Роман Петрович

28.05.1975 – 15.03.2022

Наші герої ­­­­­­­— це символ незборимості УКРАЇНСЬКОЇ нації. Сьогодні ми даруємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє щире синівське серце до ніг матері України, чий героїчний подвиг став прикладом для майбутніх поколінь.

Саме таким був житель нашого селища Торчин Улітовський Роман Петрович, штаб-сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни, що загинув у ході російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Улітовський Роман народився 28 травня 1975 року в Торчині в родині робітників. Обставини життя склалися так, що вихованням хлопчика з 4-річного віку займалася мачуха, яка стала йому другою матір'ю. Саме з її слів ми дізналися, що Роман був слухняною дитиною, ріс допитливим і змалечку цікавився технікою. А ще дуже хотів стати військовим…

Навчався Улітовський Роман в Торчинській загальноосвітній школі ім. Спиридона Гнатюка. Здобувши базову освіту, з вересня 1990 року до 1993 року почав навчання на денній формі в ПТУ №3 смт Торчин Волинської області за професією «Тракторист-машиніст широкого профілю; слюсар-ремонтник; водій автомобіля».

Після закінчення училища почав працювати на підприємствах селища робітником. Відслуживши в армії в морфлоті 2 роки, в Житомирі пройшов піврічні курси.

У 2014-2015 роках проходив військову службу у лавах ЗСУ на Яворівському полігоні, брав участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року сам добровільно пішов до військкомату для мобілізації до лав Збройних сил України. Військову службу ніс у складі 24-тої окремої механізованої бригади імені Короля Данила .

Загинув через поранення, яке отримав 15 березня 2022 року. Воно виявилось несумісним із життям. Чин прощання відбувся 23 березня 2022 року в місті Яворові на Львівщині. Поховали на міському кладовищі.

Нагороди: Орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь