Правила пожежної безпеки під час жнив

Дата: 19.07.2024 16:20
Кількість переглядів: 311

 

Фото без опису

 

 

Пора жнив особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність.

Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність у поводженні з вогнем коло хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо, можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат.

Через високу температуру будь-яка необережність у місцях збирання зернових, може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж.

Тому наголошуємо на необхідності суворого дотримання протипожежних правил:

  • будьте вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем;
  • не паліть та не розводьте багаття поблизу хлібних і лісових масивів;
  • стежте за тим, щоб діти не бавилися сірниками, запальничками;
  • при відпочинку розміщуйте стоянки не ближче 100 метрів від хлібних ланів.

 

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ГРОМАДИ, ПАМ’ЯТАЙТЕ!

Випалювання стерні, сухої трави, пожнивних залишків соломи на полях може призвести до пожеж на сусідніх полях, на територіях приватних домоволодінь, лісопосадках, відключень повітряних ліній електропередачі надвисокої напруги. Це завдає державі великі матеріальні та економічні збитки. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян, алергічні захворювання, завдається шкода навколишньому середовищу.

Нагадуємо, що статтею 245 «Кримінального кодексу України» за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також спалювання стерні, сухих дикоростучих трав або їх залишків на землях сільськогосподарського призначення чи іншим загальнонебезпечним способом караються штрафом.

 

У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101».

До приїзду рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння шляхом збиття полум’я або засипанням полум’я землею.

 

Шановні громадяни, пам’ятайте, що дотримуватись вищезазначених вимог пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожної людини!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь