Відбулася робоча нарада з безпекових питань

Дата: 03.05.2023 10:55
Кількість переглядів: 1677

Фото без опису

У зв'язку із збільшенням випадків дорожньо-транспортних пригод на відрізку автомобільної дороги державного значення Н-22 в межах Торчинської громади та письмовим зверненням жителів громади з цього приводу, 03 травня відбулася робоча нарада під головуванням Юрія Кревського, голови Торчинської громади.

На нараду були запрошені представники патрульної поліції, управління превентивної діяльності, управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП у Волинській області, Служби відновлення та розвитку автомобільних доріг у Волинській області та інші.

Головне питання, яке обговорювалося на нараді – питання безпеки місцевих мешканців – учасників дорожнього руху.

Найбільш проблемною ділянкою є частина автомобільної дороги державного значення у районі перехрестя вулиць Боратинська, Незалежності та Луцька.

Заступник начальника служби відновлення та розвитку автомобільних доріг у Волинській області, Юрій Ришкевич, зазначив, що балансоутримувачем даної дороги є Служба автомобільних доріг, відтак усі дії потребують узгодження з керівниками даної Служби.

Найдієвівішим стримувальним фактором в намаганні порушення учасниками дорожнього руху Правил дорожнього руху є застосування на проблемній частині автодороги камер фото-відеофіксацій порушень ПДР. Це питання відноситься до юрисдикції Міністерства Внутрішніх справ України.

Начальник СРПП ВП№3, капітан поліції, Олександр Нікітюк зазначив, що треба розробити проєктно-кошторисну документацію щодо встановлення додаткових пішохідних переходів, огороджень, світлофорних об’єктів, «розумних камер». Хоча ці роботи є довготривалими та затратними – це дозволить зменшити кількість ДТП на даному проміжку автодороги.

Крім того, усі присутні погодилися, що треба проводити профілактичну роботу щодо дотримання правил поводження на дорозі пішоходів з учнями, батьками, жителями громади, адже більшість ДТП трапляється не через перевищення швидкості, а через неуважність пішоходів. Юрій Михайлович зазначив, що уже направлено лист Начальнику Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області щодо залучення поліцейських груп реагування патрульної поліції для роз’яснювальної профілактичної роботи в закладах освіти Торчинської громади.

Підсумувавши усі пропозиції, які прозвучали від учасників наради, голова громади, Юрій Кревський, окреслив першочергові дії, які будуть виконані Торчинською селищною радою:

- Встановлення камер відеоспостереження на відрізку автодороги в межах Торчина;

- Замовлення проєктно-кошторисної документації на виконання робіт з встановлення додаткових пішохідних переходів, огороджень, світлофорних об»єктів ;

- Направлення листа Голові державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України з проханням встановити стаціонарний технічний захист (прилад контролю) для фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

«Тема складна, вирішення даної проблеми потребує багато часу та немалих ресурсів, але ми готові до співпраці з Службою автомобільних доріг та зробимо усе можливе, аби даний відрізок дороги зробити безпечнішим для жителів громади»- зазначив Юрій Кревський.

Після наради всі присутні виїхали на проблемний відрізок автодороги, аби на місці обговорити деталі.

Про хід виконання робіт з даного питання будемо інформувати додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь