Молодіжному простору в Торчинській громаді бути!

Дата: 11.12.2019 11:15
Кількість переглядів: 259

Фото без опису

3 грудня 2019 року відбулася зустріч молоді Торчинської громади, представниці селищної ради, Алли Ревуцької,  та представників  ГО “Центр UA” Марії Доманської та ГО «Волинський Інститут Права» Дмитра Безвербного.

На зустрічі обговорювали питання важливості створення в Торчинській громаді Молодіжного простору.

Молоді люди попрацювали в групах, визначивши ряд проблем, які існують в громаді для молоді. Зокрема, представники учнівського парламенту Торчинського ліцею заявили про те, що увечері молоді немає де проводити вільний час, нема приміщення, де можна було б організовувати якісь навчання та активності.

Статистичні дані свідчать, що майже 70% молодих людей, які мешкають в ОТГ вказують, що не відчувають змін для молоді після створення громад, понад 40% вважають, що місцева влада не враховує їхню думку при ухваленні рішень. Все це призводить до того, що молоді люди шукають шляхів реалізації та розвитку поза громадою, виїжджаючи у міста чи за кордон.  Отож,   створення платформи  для всебічного розвитку молоді та генерування нових інноваційних ідей та проектів задля розвитку громади; простору для проведення конференцій, лекцій, тренінгів, воркшопів та інших заходів є одним із найважливіших завдань керівництва громади.

Марія Доманська та Дмитро Безвербний ознайомили присутніх з можливостями молоді та успішними прикладами функціонування Молодіжних просторів у інших громадах.

Представниця селищної ради, Алла Ревуцька, сказала, що керівництво громади готове  до співпраці та може надати приміщення для організації Молодіжного простору. Головне – бажання самих молодих людей працювати та змінювати громаду на краще, генеруючи інноваційні ідеї  задля позитивних змін.

Важливо, що 52% молодих людей готові особисто долучатися до ініціатив у громаді – це вагомий показник, що молодь хоче змінювати своє життя та життя своїх громад.  Задля цього і працюємо!

(Проект реалізується за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку “U-LEAD з Європою”, що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь